NacompetitieZondag 4e klasse D

Vernon Weber en Joshua Vissers geven Remko Hoek lucht, OG blijft in vierde klasse

Onze Gezellen stond in het verleden altijd garant voor getalenteerde spelers als Bervin Hurkmans, Mattis Wiersma, Nico en Benny Grobben, en Pascal de Wit. Zestien jaar geleden acteerde OG zelfs nog in de tweede klasse. Anno 2023 is het vooral talent dat er in OG-1 rondloopt. Met een routinier in het veld gaan zij beter spelen. De 33-jarige Vernon Weber scoorde tweemaal, OG won de finale van de nacompetitie van Woudia met 6-2 en blijft vierdeklasser.

Druk

Er stond wel wat druk op de spelers van Onze Gezellen. In de finale van de nacompetitie moest gewonnen worden van vijfdeklasser Woudia. Een club die de wind in de zeilen had tegen het OG dat onderin bivakkeerde in de vierde klasse. Dan is het voor trainer Remko Hoek plezierig als hij een beroep kan doen op een verlengstuk in het veld. Iemand als Vernon Weber die de trainingsintensiteit na een knieoperatie niet meer aankan, maar de ballen er wel in schiet.

Iemand die rust brengt in de ploeg waardoor de talenten ook beter gaan voetballen. Weber is inmiddels 33 jaar en speelt nog in het tweede zaterdagelftal van OG. Voorheen was hij actief voor Haarlem Kennemerland, VSV, Aalsmeer en Alliance ’22.

Weber scoorde twee keer. Joshua Vissers, die nog wat constanter mag worden, liet zich zien. De tiener kan in de spits en op de vleugels spelen en is doorgaans op de brommer.

 

Bij Woudia kijken ze verbaasd uit hun ogen als de wedstrijd begint. Vanaf de linksbuitenpositie stomen rookwolken op, ruikt het naar benzine en is het geronk van een brommer te horen. De tweewieler behoort toe aan Joshua Vissers die zijn brommer elke week  twee onderhoudsbeurten geeft.

De bandenspanning is gecontroleerd, de bougies zijn gesmeerd, de olie is ververst en de benzinetank met Euro 95 zit vol  voor negentig minuten snelheid, rushes en demarrages naar de achterlijn.

Vorig seizoen probeerde hij het nog bij de jeugd van Koninklijke HFC, maar voor OG was hij zondag van toegevoegde waarde. De 17-jarige Vissers schoot ook tweemaal raak. Na afloop was het feest en heerste de eensgezindheid bij de jonge groep.

Om ruwe diamanten verder te polijsten organiseert OG in de zomervakantie een Ajax Camp. Van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 14 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Tekst Peter Brink

Foto Archief