Topklasse zondag

Kon. HFC trekt aanvoerder De Visser van Ajax aan

Kevin de Visser is de volgende speler die aangetrokken is door Koninklijke HFC. De verdedigende middenvelder komt over van hoofdklasser Ajax. De nieuwe trainer Ted Verdonkschot zat al langer achter de spelbepalende speler aan en komend seizoen krijgt hij de beschikking over De Visser.

De Visser HFC - Voetbal in Haarlem
Kevin de Visser verruilt Ajax voor Kon. HFC. (Foto: konhfc.nl)

De aanvoerder van Ajax is bezig aan zijn vijfde seizoen op Sportpark De Toekomst en meldde kort geleden dat hij niet zou vertrekken bij de Amsterdammers. Echter was de afspraak tussen hem en zijn huidige trainer gemaakt dat hij wel alsnog mocht vertrekken naar een club die in een hogere competitie speelt. AFC en Koninklijke HFC hadden interesse, maar zijn keuze was snel gemaakt.

“Bij Ajax heb ik heel mooie jaren gehad maar ik ben nu 26 jaar en wil nog op een zo hoog mogelijk niveau spelen,” begint de middenvelder. “Met Ajax is dat niet haalbaar en HFC maakt grote kans om naar de tweede divisie te promoveren. Het lijkt mij fantastisch om in die nieuwe competitie te spelen.’’ De Visser speelde eerder elf jaar bij FC Volendam en begon zijn voetballoopbaan bij Wherevogels in Purmerend.

De Visser wordt door veel mensen gezien als de opvolger van Donny Verdam. Verdam vertrekt na dit seizoen naar Rijnsburgse Boys. “De rol van verdedigende middenvelder ligt mij goed”, zegt De Visser. “Ik ben iemand die wil voetballen en altijd de blik naar voren heeft gericht. Misschien dat ik soms iets te gedurfd speel.

 

(Bron: Haarlems Dagblad, foto homepage: Rob van Vliet)