Jeroen Kroes vindt nieuw emplooi bij Kon. HFC

Jeroen Kroes gaat aan de slag bij Koninklijke HFC. De trainer wordt daar de opvolger van Tristan Buchinhoren bij Jong HFC. Afgelopen seizoen was Kroes trainer van de IJmuidense tweedeklasser Stormvogels.

Koninklijke HFC was op zoek naar een jonge en ambitieuze trainer voor het tweede elftal, nadat Tristan Buchinhoren te kennen had gegeven te moeten stoppen bij het elftal wat uitkomt in reserve hoofdklasse. Zijn werkzaamheden buiten Koninklijke HFC maakten het te druk om zijn functie langer te blijven uitoefenen.

Jeroen Kroes is aangetrokken om volgend jaar Jong HFC te leiden. De 42-jarige Assendelver was afgelopen seizoen actief als trainer van Stormvogels en zou daar ook aankomend seizoen voor de groep staan. Halverwege april maakte de club bekend toch niet verder te gaan met Kroes.

Met Kroes krijgt Jong HFC een trainer met de nodige ervaring. Voor zijn samenwerking met Stormvogels was hij onder andere bij De Blokkers, Alcmaria Victrix en Monnickendam eindverantwoordelijke. Inmiddels is Kroes al ruim twintig jaar actief als trainer.

Jong HFC strijdt op dit moment nog om het algeheel landskampioenschap voor reserveteams. De uiterst talentvolle ploeg werd kampioen van de reserve hoofdklasse A en speelt dit weekend de eerste halve finale tegen ASWH 2. Tevens haalde Jong HFC de bekerfinale, echter werd deze na het nemen van strafschoppen verloren van HFC EDO.

Jeroen Kroes - Voetbal in Haarlem
Jeroen Kroes (r) samen met René Meulensteen. (Foto: voetbalwaterland.nl)