Kon. HFC verliest steun clubs Bollenstreek in weerstand licentie-eisen

Alle clubs uit de Bollenstreek die uitkomen in de Topklasse en de hoofdklasse hebben laten weten geen actie meer te gaan voeren tegen de licentie-eisen van de KNVB. Over twee weken vindt een bijeenkomst plaats waarbij verenigingen als Koninklijke HFC en het Amsterdamse AFC een offensief starten tegen de eisen die de KNVB stelt aan clubs die uit gaan komen in de nieuwe Tweede Divisie.

Dat de clubs uit de Bollenstreek het initiatief van de traditieclubs niet meer steunen is een hard gelag. De grote groep verenigingen heeft een behoorlijk gewicht binnen zowel de CVT (Coöperatieve Verenging Topklasse) als de COH (Centraal Overleg Hoofdklassen). Op de website van Voetbal in de Bollenstreek geeft VVSB-voorzitter Arjan Broekhof namens de clubs uit de Bollenstreek een toelichting.

,,We hebben ons vrijdag per brief afgemeld en bovendien ons ongenoegen over de gang van zaken uitgesproken,” zegt Broekhof. Tijdens eerdere bijeenkomsten van de CVT en COH is er gestemd en sprak een meerderheid zich uit ten gunste van de nieuwe voetbalpiramide. “Het is jammer dat een aantal clubs nu nog gaat proberen de licentie-eisen aan te vechten, omdat ze niet tevreden zijn. Die gang van zaken is vreemd.”

Op 17 mei presenteren clubs als Koninklijke HFC, AFC en Be Quick 1887 een campagne om de licentie-eisen die de KNVB stelt naar beneden te krijgen. De KNVB wil dat de clubs een aantal spelers een contract gaan aanbieden. Koninklijke HFC en AFC hebben altijd gezegd dat niet te willen gaan doen.  “’Het is echt flauwekul. Opgelegde voorwaarden, het kan toch helemaal niet. Een klein aantal spelers een contract aanbieden… Jij wel, hij niet,” zei Koninklijke HFC-voorzitter Gert-Jan Pruijn eerder.

Tweede divisie KNVB - Voetbal in Haarlem
Vanaf seizoen 2016/2017 gaat het Nederlandse voetbal er anders uitzien. (Bron: KNVB.nl)