Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden voetbalt zich in het linkerrijtje

Om in het linker rijtje van de ranglijst te komen gold voor IJmuiden maar één ding: winnen van ZSGOWMS. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jongejan was dit dan ook te zien en was er uiteindelijk een verdiende winnaar.

Met veel druk naar voren werd het de bezoekers lastig gemaakt. De eerste kans was dan ook voor IJmuiden. Kay Brouwer kopte een door Ian Hille genomen corner net naast. De bezoekers probeerden richting de IJmuiden-goal te komen door de combinaties te zoeken en IJmuiden speelde sterk in de omschakeling. Beide ploegen speelden fysiek op het randje.

Halverwege de eerste helft besloot Martijn Visser vanaf twintig meter de kwaliteiten van ZSGOWM- keeper Van den Boogaard te testen. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde achter de keeper in het net: 0-1. Geluk of toch niet? Een paar minuten later probeerde Visser het opnieuw, maar nu van zeker 30 meter. Van den Boogaard hoorde alleen het suizen van de bal en voor hij wilde reageren bolde het net achter hem: 0-2. De koek was nog niet op. Milan van Essen ging twee minuten later, terwijl iedereen dacht dat de bal de achterlijn zou passeren, goed door en uit zijn voorzet scoorde Joshua Dominggus de 3-0. Hierna speelden beide ploegen rommelig en voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust was het voetbal van beide ploegen weer rommelig, maar IJmuiden kwam op 4-0 nadat Milan van Essen vier man uitspeelde en tot slot Van den Boogaard het nakijken gaf. Scheidsrechter Jongejan liet mannelijk voetbal toe, maar nadat Bouteler van ZSGOWMS na een uur spelen Floyd Hille bewust van achter vol op de enkels raakte, kon hij niet anders dan de rode kaart trekken. Er ontstond zowel in het veld als bij de IJmuiden dug-out een opstootje wat voor Jongejan het sein was om de wedstrijd voor 5 minuten te staken.

Na het hervatten van de wedstrijd speelde ZSGOWMS met tien man beter dan met elf. Met goede combinaties konden zij tot 25 meter voor de IJmuiden goal komen, maar de verdediging gaf verder geen meter weg. IJmuiden kreeg de nodige kansen waaronder Van Essen. Hij schoot, nadat hij zelf een combinatie opzette met Heinemeijer en Stoker, naast en creëerde daarna zelf de kans op de 5-0, maar Van den Boogaard kon deze bal nog pakken.

Met nog tien minuten op de klok gaf Heinemeijer in het strafschopgebied een knappe steekpass op Stoker, maar zijn schot is niet hard genoeg om de doelman van ZSGOWMS het nakijken te geven. In de slotfase hanteerde Floyd Hille van achteruit de lange bal, maar die kwam te vaak niet aan om via de buitenspelers gevaar te kunnen stichten. De zege kwam logischerwijs niet meer in gevaar.

IJmuiden speelde met veel passie en inzet, zoals trainer Anthony Correia dat graag ziet, en dat werd beloond met een vijfde plek in het linker rijtje. Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.