Zaterdag 3e klasse B

Ervaren Pancratius kleineert VSV

Pancratius heeft een geslepen, ervaren elftal. Om die reden staat de ploeg hoog in de derde klasse B. Dat ondervond VSV afgelopen zaterdag aan den lijve. De Badhoevedorpers wonnen afgetekend met 4-1.

Al in de openingsfase bleek dat Pancratius over veel voetbalvernuft beschikte. De ploeg vond steeds de vrije man. Noud Bruchner en Lesley Rienks kwamen goed door op rechts, maar konden hun spits niet bereiken. In de twaalfde minuut lukte dat wel, maar Ben Vos wist VSV-keeper Marco Best niet te verschalken.

Even later kreeg VSV een domper te verwerken, toen Michiel Akerboom met een knieblessure naar de kant moest. Max Hummel verving hem. Het Velserbroekse humeur werd er niet beter op toen Ben Vos Pancratius op 2-0 zette. Eerst via de paal, de tweede rechtstreeks tegen de touwen.  VSV kon nauwelijks gevaarlijk worden. Vlak voor rust dreigde Pancratius nog even te hulp te schieten. Een vrije trap van Jesse Kooijman werd bijna in eigen goal gekopt, de daaropvolgende corner ging weer bijna in eigen doel. Het rustsignaal kwam Pancratius dus even goed uit.

De tweede helft was weinig verheffend van beide kanten. VSV probeerde het wel, kwam regelmatig door over de rechterkant, maar de voorzet was steevast een prooi voor Pancratius-keeper Nick van Teeffelen. Pancratius was sterker zonder echt aan te dringen. Tot de 74e minuut: Geklungel in de VSV-defensie zette Noud Bruchner vogeltje vrij voor de VSV-goal. Hij faalde niet: 3-0.

Vijf minuten later deed VSV toch wat terug. Een corner, weer van rechts, werd dit keer eens niet gepakt door Van Teeffelen. Justin Kunst kon de eretreffer inkoppen. Maar het slotakkoord was toch voor Pancratius. Een heerlijk schot van Dwayne Bunsee draaide buiten het bereik van keeper Best in de uiterste hoek. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1. En daarmee bevestigde Pancratius dat het een gevaarlijke outsider is voor de titel in de derde klasse.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.