Bredere selectie United/DAVO maakt het verschil met Spaarnwoude

DoorRedactie

okt 8, 2017
Spaarnwoude-UnitedDAVO-Voetbal-in-Haarlem

United/DAVO heeft de eerste overwinning van dit seizoen binnen. Op een heerlijke grasmat in Spaarndam werd Spaarnwoude met ruime cijfers verslagen, 5-1. De eerste helft kreeg de thuisploeg grote kansen, maar na de rust maakte United/DAVO het verschil. De kracht van de wissels aan beide kanten was beslissend.

Was de zege van United/DAVO uiteindelijk verdiend? Dat zeker. Ging het net zo makkelijk als de eindstand doet vermoeden? Nee. Promovendus Spaarnwoude miste een vijftal spelers, maar ondanks dat kreeg de ploeg de eerste helft een aantal dotten van kansen. Met name Don Rutte was te onrustig in de afwerking toen hij 2 maal alleen op United/DAVO-keeper Vincent Hofman kon aflopen. Daarnaast kwam Joey Hoogeboom twee keer een teenlengte te kort om een voorzet van Rutte af te werken. Hofman werd ook nog een keer gered toen aanvoerder Barry Tjeertes bijna zijn eigen doelman verschalkte, maar de bal van de lijn zag worden gehaald door gelegenheidsback Jeffrey van den Berg.

In Spaarndam posteerde United/DAVO-trainer Sjoerd Hamann twee spelmakers op de backposities, om op die manier een statement te maken binnen zijn groep. “Een aantal jongens kwamen uit Beverwijk, maar onderweg was een ongeluk gebeurd. Die jongens kwamen te laat, dus heb ik ze ernaast gezet,” vertelde hij na afloop. Melvin Halsema werd opgesteld aan de linkerkant en Jeffrey van den Berg aan de rechterkant.

United/DAVO versloeg Spaarnwoude met ruime cijfers.

United/DAVO greep al snel de leiding in de wedstrijd. Ayoub Bouzia krulde de bal uitstekend voor, precies op het hoofd van Bader Azaaj. De aanvaller knikte de bal hard voorbij Spaarnwoude-doelman Patrick Kort. De thuisclub deed op dat moment niet onder voor de tegenstander en ging op jacht naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft verscheen die via de voet van Joey Hoogeboom op het scorebord. De assist van Don Rutte werd bij de tweede paal binnengeschoten door de goalgetter van Spaarnwoude.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Sjoerd Hamann bracht Jervian Granviel in en daarmee creëerde hij veel drive naar voren. Onder aanleiding van Barry Tjeertes en Ayoub Bouzia werden de aanvallen aaneen geregen. De tweede treffer voor de bezoekers hing in de lucht. Dat de treffer uit een standaardsituatie viel was opvallend. Een hoekschop van Karim Saaliti werd binnen geknikt door Rick Balaydin.

De ban was gebroken, want United/DAVO ging door. Een droog schot in de korte hoek van Karim Saaliti en een schuiver voorbij Patrick Kort van Frencel Lewis zorgden voor een 1-4 tussenstand. Aan de andere kant werd Vincent Hofman niet meer getest. Het slotakkoord was voor Frencel Lewis. De aanvaller van United/DAVO kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal hard en onhoudbaar voor de doelman in de verre hoek. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-5.

Door de zege klimt United/DAVO een aantal plekken op de ranglijst. Sjoerd Hamann is niet geschrokken van de matige competitiestart en kijkt met vertrouwen vooruit naar de komende wedstrijden. Zijn collega Edwin Eefting van Spaarnwoude heeft 3 punten gepakt uit de eerste drie duels. De club bevindt zich in de grote middenmoot van de zondag derde klasse C.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.