Zondag 3e klasse C

Spaarnwoude doet Schoten pijn

Promovendus Spaarnwoude was dit weekend te gast bij Schoten en kon met 3 punten terug naar Spaarndam. De ploeg van Edwin Eefting wist de eerste storm van Schoten te doorstaan, waarna het brutaal de leiding nam. Don Rutte bleek met twee treffers man of the match. Schoten is na twee duels nog puntloos.

Daar zag het de eerste 15 minuten niet naar uit, want het was alle hens aan dek voor de bezoekers. Schoten kreeg de nodige mogelijkheden en toen Sam Ras met een lange bal spits Lennaert Stuur de diepte instuurde dacht iedereen op Sportpark Vergierdeweg aan de 1-0. In de een-op-een situatie was Spaarnwoude-keeper Patrick Kort de aanvaller van Schoten hem de baas.

Schoten hanteerde veelvuldig de lange bal. De bezoekers anticipeerde daar na een kwartier spelen goed op met de razendsnelle Jeroen van Geldorp als wapen. In de 18e minuut namen de bezoekers een voorsprong en tien minuten voor rust werd deze zelfs verdubbeld. Beide doelpunten kwamen op naam van Don Rutte. Schoten kreeg de nodige mogelijkheden, maar met name Lennaert Stuur en Tom Jacob waren niet effectief.

Schoten-Spaarnwoude-Voetbal-in-Haarlem
Spaarnwoude versloeg Schoten. (Foto: Cees van Hoogdalem)

In de tweede helft kwam bij Schoten Terence van Kampen in het veld ten koste van Sam Ras en werd Tom Jacob door zijn trainer naar de verdediging gedirigeerd. Dat leek enig effect te sorteren, maar de vele mogelijkheden die de voorhoede van de thuisploeg kreeg waren niet aan hen besteed waardoor Spaarnwoude overeind bleef. De buitenspelers van Schoten, Sven Bonhof en Dylan Speelman, waren niet in staat spits Lennaert Stuur van bruikbare ballen te voorzien. Wanneer de ploeg wel gevaarlijk werd, bleek Spaarnwoude-doelman Patrick Kort niet te passeren.

Het lukte Schoten niet om te scoren en de frustratie was duidelijk te zien in het team van Jasper Ketting. Mevlut Gunturk werd nog ingebracht voor Sven Bonhof. Gunturk kreeg enkele mogelijkheden, maar ook hij wist het net niet te vinden. Na 90 minuten voetbal had Spaarnwoude de eerste 3 punten van dit seizoen binnen. Het niet benutten van kansen brak Schoten op, zodat zij na twee duels nog op het eerste punt moeten wachten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.