Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Anthony Correia: ‘ODIN ’59 is een warme en sociale club’

DoorRedactie

jan 29, 2019
VSV-IJmuiden-Voetbal-in-Haarlem (98)

Eind 2018 maakte Anthony Correia bekend dat hij na dit seizoen vertrekt als trainer van VV IJmuiden. De 36-jarige Correia verlaat de zaterdag derdeklasser, omdat hij de UEFA PRO-opleiding wil gaan volgen en daarvoor bij minimaal een eersteklasser aan het roer moet staan. Correia slaagde in zijn zoektocht, want vorige week werd bekend gemaakt dat hij bij derdedivisionist ODIN ’59 aan de slag gaat.

Warmte
Het Heemskerkse ODIN ’59 is geen onbekende club voor Anthony Correia en het gevoel was direct goed. “Het is een warme en sociale club. Het past bij mij.” Hij kent een aantal spelers, maar ook de huidige trainer spreekt hij regelmatig. “Toen ik hoorde dat Richard (Plug, red.) ging stoppen heb ik hem meteen gebeld en hij vertelde dat ik ervoor moest gaan en gewoon moest gaan solliciteren,” legt Correia uit. Daarna ging het snel, want na twee gesprekken waren de club en de trainer eruit.

Veel mensen zullen de stap van Correia zien als groot, maar hijzelf ziet dat anders. “Ik ben natuurlijk ook assistent-trainer bij Telstar, dus heb waarschijnlijk meer trainingsuren gemaakt dan veel andere hoofdtrainers. En kijk naar Koninklijke HFC. Wie dacht dat het nog beter kon dan toen Ted Verdonkschot aan de leiding stond?” Onder leiding van de huidige – en debuterende – trainer Gertjan Tamerus presteren de Haarlemmers geweldig. “Ik snap de gedachte, maar ik sta daar niet op die manier bij stil.”

Plaatje
Voor Correia is dit een uitstekende move voor zijn trainerscarrière. “Kijk, je kunt maar één keer je leven leiden. Je moet bepalen waar je heen wilt en daarvoor moet je bepaalde stappen nemen. Om de kant op te gaan die ik wil, was de keuze om IJmuiden te verlaten een logische. Dan komt er een club als ODIN ’59 vrij. In de regio, op het gewenste niveau. Het perfecte plaatje.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem

Door Redactie