Nacompetitie

Zwanenburg volgend seizoen weer derdeklasser

Het is VV Zwanenburg alsnog gelukt te promoveren. De eerste extra kans op de stap omhoog naar de derde klasse werd gegrepen, maar eenvoudig ging dat niet. Met nog tien minuten te spelen keek de ploeg van Mehmet Simsek tegen een 1-0 achterstand aan. In de verlenging vielen de puzzelstukjes op de juiste plek.

Zwanenburg speelde in Almere een eerste helft die ver onder de maat was. Via de 17-jarige Giovanni van der Zaken greep Waterwijk een voorsprong. Justin Schouten was het dichtst bij een treffer voor Zwanenburg, maar hij raakte de lat. Rick van Veen schoot hoog over.

Na een donderspeech in de rust stonden de bezoekers op. Het duurde echter tot de tachtigste minuut voordat de gelijkmaker viel. Invaller Kevin Verhoeve gleed van dichtbij de 1-1 binnen. Daarna kwam Waterwijk er niet meer aan te pas. Een verlenging werd nog uit het vuur gesleept, maar daarin was Zwanenburg de sterkste. Door treffers van Tim Hollander, Patrick Selvi en Kevin Verhoeve eindigde het duel in 1-4. Zwanenburg is na twee jaar weer terug in de derde klasse.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.