Zondag 4e klasse C

Zuur puntverlies Heemstede

Een kleine maar hechte voetbalverenging houdt al 94 jaar zijn hoofd boven het water. We hebben het over HFC Heemstede. Een vierdeklasser die zich de afgelopen jaren in de middenmoot in de vierde klasse heeft genesteld en dit seizoen hoopt op een beetje meer.

Heemstede bezet een keurige vierde plek op de ranglijst op maar drie punten van koploper D.S.S. Zondag kwam Nieuw West, de nummer drie, op bezoek. Meedoen of even afhaken was dus de inzet.

“Zonde,” was de eerste zeer korte reactie van Heemstede-trainer Stefan Olijerhoek na afloop. Hij zag zijn team in blessuretijd genoegen moeten nemen met een 3-3 gelijkspel tegen de pleintjesvoetballers uit Amsterdam-West. De laatkomers hadden overigens veel gemist want binnen acht minuten al was de tussenstand 1-2.

Tot tweemaal toe sloeg Nieuw-West vroeg toe maar de bedrijvige Mathijs Postma stak daar eigenhandig een stokje voor. Hij repareerde tweemaal de achterstand en nam ook nog eens de derde treffer, dus een hattrick, voor zijn rekening; 3-2.

De wedstrijd was levendig en kwalitatief van een hoog niveau voor een duel in de vierde klasse. De balvaardige gasten die conditioneel werden overrompeld, namen hun toevlucht na de derde goal van Postma tot opzichtige overtredingen en met name verbaal agressief gedrag.

De scheidsrechter van dienst kwam ogen tekort en dreigde heel even in de rust het duel voortijdig te beëindigen. De cooling down had een gunstig effect op het duel maar Heemstede ‘’vergat’’ het aantrekkelijke aanvallende spel van voor de rust een goed gevolg te geven. Nieuw-West rook dat en zocht meer en meer de aanval maar vaak smoorden mooi opgezette aanvallen rand strafschopgebied in getreuzel, gepingel en onzorgvuldig afvuren.

Tot aan de laatste minuut leek Heemstede aan de goede kant van de score te blijven. Leek, want de gasten raakten eerst nog de lat, maar zagen kans de aanval die hier op volgde in de goal te werken en zodoende een puntje mee te nemen naar de hoofdstad.

Stefan Olijerhoek baalde natuurlijk als de spreekwoordelijke stekker van het verlies van twee punten. ’’Dat kun je wel zeggen zeg. De eerste helft was geweldig maar na rust was het aanvallend onder de maat. Waar dat aan ligt? Poeh, misschien door het vele praten en schoppen van de tegenstander maar dat vind ik geen excuus hoor. Het gemis van een paar geblesseerde basisspelers helpt natuurlijk ook niet mee.”

Stefan sluit af: ’’We leken na rust minder fit, dus dit is een terechte uitslag uiteindelijk, hoewel er mijns inzien buitenspel aan hun gelijkmaker vooraf ging. We hadden op de ranglijst goede zaken kunnen doen maar we geven niet op hoor.’’