Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

D.S.S. spreekt ambities uit

DoorRedactie

mei 26, 2024

Bijna 90 teams en 1400 leden. D.S.S. telt sportief nadrukkelijk mee maar er moesten nadrukkelijk stappen te worden gezet want jarenlang vrij anoniem meedraaien in de 4e klasse, daar hadden de beleidsbepalers geen behoefte meer aan.

Nadat Alliance ’22 vorig seizoen net even te sterk bleek in de nacompetitiefinale werd het roer drastisch omgegooid. De brandende ambities werden kraakhelder geformuleerd. De selectie werd versterkt en de trainer (Martin van Leuven) te kennen gegeven dat er geen excuses meer waren. Kortom: linksom of rechtsom: promoveren! Na een sportief iets mindere periode halverwege het seizoen werd van Leuven ontslagen en nam Marcel Looij de scepter over. De afdelingstitel werd veroverd maar wél op een bijzondere wijze. De strafcommissie van de K.N.V.B. gaf namelijk de enige concurrent voor de titel, TOG, twee punten in mindering na ongeregeldheden in het thuisduel tegen Eendracht ’82.

Zowel technisch manager Patrick van der Fits als voorzitter Martijn Egner keken zondag terug op een enerverend seizoen. “We hebben de lat bij ons bewust hoog gelegd. De mindset, houding en gedrag buiten het veld binnen onze club proberen we in positieve zin om te buigen. Het eerste is kampioen en onze vereniging moet promoveren. Ik spiegel ons aan H.B.C. en Vitesse ’22 uit Castricum waar ik ooit trainer ben geweest. Stabiele clubs die met doordacht beleid stappen hebben gezet,’’ poneerde technisch manager Patrick van de Fits op een middag dat het verenigingsgevoel centraal stond. ’’Ons laatste kampioensteam uit 1994 is hier om te lunchen, hun partners krijgen een high tea aangeboden en de ereleden komen bij elkaar in de bestuurskamer voor een lunch,’’ aldus van der Fits die vrij uitgesproken en glashelder de plannen en ambities voor komend seizoen uitspreekt.

“We gaan voor de eerste drie in de derde klasse en willen op termijn tweedeklasser worden. Dat is ambitieus maar wij denken haalbaar,’’ stelt hij met onverholen trots. Voorzitter Martijn Egner heeft het vooral druk, héél druk. ’’Onze cateraar haakte af vanochtend, dus ik kon vol aan de bak haha. Wat ik zo mooi vind, het gaat bij ons weer over voetbal. Wij willen winnen, presteren maar altijd in combinatie met gezelligheid. De eerste stap is gezet en nu willen we gaan doorpakken.’’

D.S.S. sluit in stijl af

Hoewel tegenstander CTO ’70 nog (lichte) promotiekansen koesterde, werd dat al na 29 seconden ‘’een lastig verhaal’’ toen Rens Knol de score opende. De gasten wilden wel, misten een strafschop en zagen na rust de promovendus de score opvoeren naar 5-0. Rens Knol, hij vertrekt volgend seizoen naar Vitesse ’22, voltooide zijn hattrick en kompaan Jasper Besjes voegde ook nog twee goals toe aan zijn totaal toe. (Tekst gaat verder onder de foto)

Na afloop liep het clubhuis vol, de zanger van dienst bracht de stemming er in en teammanager Milko Pieters stak in zijn speech de loftrompet over de trainer (Marcel Looij) en de selectie. Eindelijk dan die zo fel begeerde promotie naar de derde klasse! En……beslist niet als eindstation maar als een ambitieuze start naar meer!

Hans Akkerman

Facebookpagina De Tolsduinerlaan – Vriend van ViH

 

 

 

 

 

Door Redactie