Algemeen

Wessel Colijn neemt ‘koninklijk’ afscheid van HFC en zoekt nieuwe uitdaging

Wessel Colijn zit zonder club nu HFC op aandringen van de spelers HFC-zaterdag uit de competitie is gehaald. Colijn is -zoals vaak- positief en wil vanaf 2024 elders beginnen.

Zaterdag was de sympathieke Colijn aanwezig bij HFC tegen Lisse. ,,De financiële afhandeling is in goed onderling overleg gegaan’’, is het formele antwoord van Colijn.

Wessel Colijn, die bij HFC werd aangesteld als trainer van een uitgedunde zaterdagploeg. Het doel was niet om te winnen of om te promoveren, het prestatieve vriendenteam moest de schade beperkt houden en HFC moest een seizoen later in de derde klasse uitkomen.

Begin augustus schoten bij bezoekers van een trainingsavond de tranen in de ogen bij het aanschouwen van het verschil in luxe en aanpak.

Op het ene veld trad Gertjan Tamerus aan met ruim twintig spelers en meerdere assistent-trainers. Op het veld ernaast trainde Onder-21 met de nodige talenten. Helemaal in de hoek ging Colijn aan de gang met zo’n zeven of acht spelers.

Na nederlagen van 7-0 en 8-0 en één keer niet te zijn komen opdagen en – drie punten uit zeven duels trok HFC de stekker eruit. ,,Het was de bedoeling dat ik ook spelers van Onder-21 zou krijgen maar daar waren of veel blessures of ze kwamen niet. Als ik er daar drie van had gehad dan hadden we het nog wel gered.’’

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

,,Ik richt me op een nieuwe club. Ik heb een goede CV, ik heb TC-1 en heb jaren bij AFC, United en OFC getraind.’’

HFC start binnenkort – zonder Colijn- met een Onder-23 team en moet daarmee op het laagste niveau starten.

Of ze met die constructie ook talenten die 21 jaar of ouder zijn en nog geen basisspeler zijn bij HFC -1 weet te behouden blijft de vraag.

Gillermo Kuling is zo’n ruwe diamant. Hij traint wel mee met de ploeg van Tamerus, maar wordt 21 jaar en stond -net als Girault en Haasbeek- ook afgelopen seizoen al in de belangstelling van clubs uit de regio.

Tekst Peter Brink