Voetbal in Haarlem

VVH Velserbroek lijkt klaar voor stunt

apr 24, 2018
Alliance-VVH-Velserbroek-Voetbal-in-Haarlem

De kansen voor VVH Velserbroek op rechtstreeks lijfsbehoud in de derde klasse werden de laatste weken aanzienlijk verkleind. Echter is de ploeg van Marcel Looij aan een inhaalrace begonnen. Aan de Zeedistelweg in Haarlem traden zijn mannen aan tegen de nummer negen van de derde klasse, Alliance ‘22. De ploeg uit Haarlem-Noord had voorafgaand aan de wedstrijd nog vier finales te winnen om directe degradatie en wellicht zelfs nacompetitie te ontlopen. Voor Alliance ’22 stond er weinig meer op het spel.

“Vandaag moet er van Alliance ‘22 gewonnen worden,” zo vertelde Looij tijdens de wedstrijdbespreking aan de twaalf fitte spelers. De aan een fistel geopereerde Mark Krol en de geschorste James Riebeek waren niet van de partij. Onder leiding van de Haarlemse scheidsrechter Mario de Vries werd er even later afgetrapt. De tricolores hadden de bespreking van de trainer goed in de oren geknoopt, want er werd vanaf minuut één strijd geleverd. Onder leiding van een onvermoeibare Sander Loogman en aanvoerder Mark van der Werff werd de thuisploeg onder druk gezet. Dit resulteerde al in de vierde minuut in een doelrijpe kans voor spits Jeffrey Kors die na een strakke voorzet van Loogman te zwak inkopte om gevaarlijk te zijn voor doelman Beck van Alliance ‘22.

VVH Velserbroek leek de deksel op de neus te krijgen toen Alliance een vrije trap mocht nemen op een kleine dertig meter van de doel van Marco van den Bogaard. De indraaiende bal werd genadeloos hard ingekopt door Thomas Douwe Simon en zo stond het na negen minuten 1-0. VVH was even aangeslagen, maar trok gelijk weer ten strijde en zo stond er binnen één minuut na de openingstreffer de 1-1 op het scorebord. Het doelpunt gemaakt door Jeffrey Kors werd op knappe wijze voorbereid door Mark van der Werff. De dribbelaar van VVH slalomde door de defensie van de groen-zwarten en wist Kors te vinden die na een kapbeweging de bal hard in de verre hoek plaatste.

De rood-wit-blauwe trein denderde door in dat eerste kwartier. Twee minuten na het doelpunt van Kors kreeg hij na een voorzet van Angelo Luhulima de bal niet goed onder controle, waardoor deze niet het juiste effect meekreeg om de keeper te verschalken. Een licht vergrijp in het strafschopgebied op Sander Loogman werd niet als overtreding beoordeeld door de overigens goed leidende scheidsrechter en de bal belandde dus niet op de stip.

Na een combinatie over meerdere schijven kreeg Jur Swier de bal in bezit en knalde in de veertiende minuut de 1-2 tegen de touwen. Aan de andere kant had het gelegenheidsduo Niels Vlaming en Patrick Uijtendaal de aanvalsdrift van Alliance goed onder controle. Samen met de vleugelverdedigers Rik Bakker en Ben Zuidema bleven ze de voorwaartsen van de thuisploeg goed de baas. Het vervolg van de eerste helft bleef een boeiende show voor de toeschouwers. Zo liet Kors het zijnet trillen en haalde een verdediger van VVH de bal van de lijn na een hoekschop van Alliance ‘22.

Aan de andere kant kopte Rik Bakker de bal over na een corner van Loogman. Door de hitte die van het veld straalde, liet de scheidsrechter een drinkpauze inlassen. Kort na deze onderbreking maakte Rik Bakker de 1-3. Een korte corner van Luhulima werd ingebracht door Loogman, waarna Bakker zijn maat 48 er tegenaan kreeg. Toch bleef Alliance ook gevaarlijk. Robin Zeeuw bleek een struikelblok op het middenveld te zijn en stopte menig aanval van Alliance ‘22.

Op slag van rust kreeg Looij een tegenvaller te verwerken. Rechterverdediger Bakker verstapte zich en moet de wedstrijd verlaten. Tom van der Werff was zijn vervanger. Het slotakkoord van de eerste helft was er één van ongekende schoonheid. Angelo Luhulima bekroonde zijn goed eerste helft met een poeier die recht in de winkelhaak belandde. Met een 1-4 stand gingen beide teams aan de thee.

Het tweede bedrijf was een stuk minder aantrekkelijk. VVH hoefde niet en Alliance ‘22 kon geen vuist maken. Swier kon zijn tweede maken, maar de doelpaal stond een succes in de weg. Even later moest de licht geblesseerde aanvoerder Alliance ’22, Jeroen van den Hoek, door zijn trainer Gidon Reinders Folmer vervangen worden voor Joel Allasie. VVH bleef de betere ploeg. Invaller Tom van der Werff kreeg net zijn hoofd niet tegen de bal die daardoor voor het doel van Alliance ’22 langs over de achterlijn ging. Gescoord werd er zodoende in het tweede bedrijf niet.

Door deze overwinning deed VVH Velserbroek goede zaken richting lijfsbehoud. Het gat met hekkensluiter Spaarnwoude is gegroeid tot 8 punten en Wijk aan Zee en United/DAVO worden weer op korte afstand gevolgd.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan: Paul Cramer