Zondag 3e klasse C

Schoten haalt Randy Willems, Jeffrey Post en Brian Koppert

Schoten wil in seizoen 2018/2019 onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Tom Jacob een volgende stap gaan zetten. De club is momenteel nog in de race voor een ticket die deelname aan de nacompetitie betekent, maar de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn al in volle gang. Randy Willems, Jeffrey Post en doelman Brian Koppert komen de club uit Haarlem-Noord versterken.

De overgang van Randy Willems en Jeffrey Post is een gevoelige, want zij komen over van buurman Onze Gezellen. Beide spelers zijn echter toe aan iets nieuws. “Ik zie dit als mooie stap,” zegt Willems. “De afgelopen zes seizoenen heb ik met alle plezier voor OG 1 gespeeld, waarvan de laatste vier jaar als aanvoerder. Het lijkt mij een mooie uitdaging het een keer een stapje hoger te voetballen en het mij ook leuk lijkt om ergens om te voetballen.

Willems
“Schoten speelt nu bovenin in de derde klasse en als ze zo doorgaan misschien wel tweede klasse. Ook ben ik begonnen met mijn vrienden in de selectie van OG waarvan inmiddels een groot deel is vertrokken of gestopt. Het was voor mij een moeilijke keuze aangezien OG een mooie club is. Na een goed gesprek met Schoten heb ik toch de knoop doorgehakt om een keer voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Hopelijk kan ik volgend seizoen een vaste kracht worden voor Schoten en een mooi seizoen neerzetten.”

Post
Voor Jeffrey Post ligt het ongeveer hetzelfde. “Ik ben nu voor het derde seizoen terug bij OG en ik heb in die tijd erg naar mijn zin gehad. De afgelopen seizoenen waren alleen een aantal wedstrijden voor het einde ‘al voorbij’. De spanning om ergens voor te gaan om, dat mis ik. Schoten kan op dit moment ook nog nacompetitie halen en heeft zeker de ambitie naar de tweede klasse te gaan. Schoten lijkt mij een mooie uitdaging en ik denk dat ik een mooie leeftijd heb om nog een keer een stap te maken. Ik heb zin in een nieuwe uitdaging en ik hoop dat volgend seizoen zowel mijn eigen als de ambities van de club uitkomen.”

Koppert
Daarnaast heeft Schoten zich weten te verzekeren van de talentvolle doelman Brian Koppert. Hij komt over van de reserves van ODIN’59. “Ik maak de stap naar Schoten, omdat ik weer de kans wil krijgen om veel minuten te gaan maken in een eerste elftal. Ik hoop me goed te gaan ontwikkelen, waardoor ik hoop snel stappen te gaan maken naar een hoger niveau en ik denk dat Schoten daarvoor de club voor mij is. En tja, het is weer een soort van thuiskomen voor mij. Weer terug in de buurt,” doelend op zijn verleden bij DSK.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem