VVH Velserbroek blijft behouden voor derde klasse

mei 29, 2018
Spaarnwoude-VVHVelserbroek-Voetbal-in-Haarlem

Voorafgaand aan de wedstrijd onderschreef VVH Velserbroek trainer Marcel Looij nog het belang van deze wedstrijd. “Niet naar de concurrenten kijken, maar het zelf doen!” Zijn elftal werd een aantal weken eerder kansloos geacht voor rechtstreekse handhaving voor de derde klasse, maar een zege op het al gedegradeerde Spaarnwoude zou zomaar een nieuw jaar in de derde klasse kunnen betekenen.

Op een zonovergoten sportpark waar de paars-witten hun domicilie hebben, werd er onder leiding van scheidsrechter Roeleveld om twee uur afgetrapt. De intenties van VVH-Velserbroek waren al snel duidelijk. Spaarnwoude werd direct onder druk gezet, maar de bezoekers wisten de uitstekend keepende Patrick Kort niet te passeren. Binnen tien minuten hadden de VVH-supporters al drie uitstekende mogelijkheden gezien.

Toch was het Spaarnwoude wat de eerste tik uitdeelde. Een hoekschop werd in de veertiende minuut strak in de verre hoek geplaatst. Bart Vink was eerder bij de bal dan verdediger Riebeek en met een kopbal zorgde hij ervoor dat alles was Spaarnwoude lief had kon juichen. Dit was een kleine tegenslag voor de mannen van Looij, die kort erna centrumverdediger Mark Krol zag uitvallen. Krol had al langer last van een fistel en kon niet meer verder. Aanvaller Boonstra was zijn vervanger.

Aan de rechterkant bleef Angelo Luhulima een lastig te verdedigen aanvaller. Hij kwam keer op keer langs zijn directe man en de voorzetten bleven maar komen. Toch duurde het tot de drieënveertigste minuut voordat bezoekers op gelijke hoogte kwam. Wederom een voorzet van Luhulima werd door onvermoeibare Sander Loogman vanaf rand zestien schitterend ingeschoten.

Het tweede bedrijf was nog geen vijf minuten oud of de 2-1 lag al achter de goed keepende Marco van den Bogaard. Jorri van der Aar kon in de statistieken worden bijgeschreven. Twee minuten later leek het doek gevallen voor de rood-wit-blauwen want na een flipperkastmoment werd de bal in eigen doel gewerkt door een VVH-verdediger. Coach Looij greep in en de licht geblesseerde aanvoerder Mark van der Werff werd vervangen door zijn oudere broer Tom.

Ook middenvelder Robin Zeeuw werd vervangen voor een aanvaller. Paolo Fabri kwam de aanvalskracht versterken. Achterin werd er één op één gespeeld en de ploeg uit Haarlem-Noord gingen vol op de aanval. Spaarnwoude kreeg een stormloop te verwerken en kwam nog maar mondjesmaat over de middenlijn. Dit gebeurde dan wel in de persoon van Joey Hoogeboom en de goed spelende Tobias Faber.

De aansluitingstreffer kwam wel uit de lucht vallen. VVH-topscorer Jeffrey Kors wist de 3-2 binnen te prikken en niet veel later de gelijkmaker. Vlak voor tijd viel de bevrijdende treffer. Luhulima bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de laatste maar wel belangrijkste doelpunt van dit seizoen. Volgend seizoen zien we de club aan de rand van Haarlem-Noord weer acteren in de derde klasse. Dan onder leiding van de nieuwe trainer Jeroen de Vries.

Alle uitslagen en de stand van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Paul Cramer