Zondag 1e klasse A

Velsen toont veerkracht in voetbalthriller

De 0-1 overwinning in de ouverture uit tegen Hoofddorp gaf Velsen een aangenaam en prettig gevoel. Zeker als de trainer van Hoofddorp na afloop lovende woorden sprak. ’’Ze zien het spelletje en ze zijn geslepen. Die gaan we in de top terug zien,’’ blikte Jorg Smeets onder de indruk terug.

Zondag was het smullen geblazen en hoe! Veel publiek en een heerlijk zonnetje. Velsen knokte zich manhaftig na een 1-3 tussenstand na rust terug naar 3-3 en miste nog een dotje op 4-3. ’’Veerkracht,’’ riep assistent coach Rick Schotvanger direct na afloop. Zoon Lars die vlak na rust de 1-2 aantekende, wist even niet of hij blij moest zijn of teleurgesteld. ’’Wat een rollercoaster. Had kon echt alle kanten op. Vandaar dat ik nu nog even mixed feelings heb,’’ aldus de jonge speler die voor de tweede achtereenvolgende maal doel trof. Trainer Adri Looijen keek ook al met gemengde gevoelens terug op het schitterende duel. ’’We speelden een slappe eerste helft maar met de wissels brachten we wel nieuwe energie en als we dan seconden voor tijd 4-3 hadden gemaakt…..’’

Het duel stond bol van “gedoe”. Bijvoorbeeld: twee Hillegom spelers, waaronder hun keeper, die al snel geblesseerd moesten afhaken. Velsen startte furieus en zag Floris Reurts (lat) en Cedric Girault (voorlangs) tweemaal kansrijk missen. Na zeven minuten spelen een gedwongen pauze van maar liefst 30 minuten! Scheidsrechter Koene haakte af met kuitproblemen maar Velsen vond gelukkig binnen no-time een remplaçant: de heer Robin Wagemans.

De gedwongen pauze deed Velsen geen goed. Hillegom kreeg na 25 minuten een strafschop na een lichte overtreding van Job Alderliefste en Niels van Veen pakte dat ‘’presentje’’ dankbaar uit;0-1 Luttele minuten later dartelde de sterk acterende Jesper Warmerdam langs wat tegenstanders en schoot diagonaal hard raak en Hillegom op 0-2 en op rozen leek het….!

Adri Looien bracht Daniel Zuiverloon en Patrick Castricum gelijk na rust binnen de lijnen en die wissels genereerden veel positieve energie. Zeker toen Lars Schotvanger met een leep schot de spanning terug bracht;1-2. Maar Hillegom ontworstelde zich aan de druk, zeker toen Niels van Veen wederom toesloeg met een weliswaar slap maar geplaatst schot(je); 1-3.

Velsen toonde echter karakter en vocht zich moedig naar 3-3 toe. Invaller Malik Trustfull frommelde 10 minuten voor tijd 2-3 binnen en drie minuten voor tijd benutte een andere invaller, Julius de Jager, een strafschop, nadat een Hillegoms verdediger de bal vrij ongelukkig van zeer dichtbij tegen zijn arm kreeg; 3-3.

Wie gedacht had dat beide rivalen voor een puntje zouden tekenen, kwam zwaar bedrogen uit. Velsen-sluitpost Jelle Dik, Dennis Flecken was ziek thuis gebleven, redde met een katachtige duik de winnende goal voor de gasten en luttele seconden later verzuimden twee Velsen -aanvallers in kansrijke positie de winnende goal aan te tekenen. Het contrast was groot na afloop. Een ieder van Hillegom liep nors kijkend en gedemoraliseerd richting kleedkamer of clubhuis en de jonge Velsen-spelers zochten nadrukkelijk aan de zijlijn contact met hun achterban en van hun gezichten was af te lezen dat ze blij en verheugd waren maar….als?

De grote winnaar echter was het vele publiek die een enerverende middag voor de kiezen kreeg en later dan gepland aan een drankje konden. De ‘’schade’’ werd snel gepareerd want het buitenterras liep vol voor een ongetwijfeld ‘’lange nazit’’ Volgende week zaterdag wacht thuis om 14.30 ZOB.

Hans Akkerman