Zondag 1e klasse A

Velsen na stroeve start op stoom

De start geeft reden tot voorzichtig optimisme. Velsen sprokkelde uit de eerste twee duels vier punten maar heeft nu al ondervonden en gemerkt dat de onderlinge verschillen in deze klasse marginaal zijn.

Zeker gezien alle uitslagen in de eerste twee rondes. Zaterdag stond het duel met ZOB op de rol. Op zaterdag dit keer , omdat ZOB van oudsher een zaterdagvereniging is.

De eerste helft was stroperig, fysiek en miste stootkracht. Toch gebeurde er een en ander in de ultieme slotfase. Na 42 minuten stuitte ZOB,er Kid Ronday eerst nog op keeper Dennis Flecken maar seconden later tekende hij vrijgelaten de openingstreffer aan. Toch kwam Velsen uit het niets nog langszij. Daniel Zuiverloon stoomde op en werd neergehaald binnen de zestienmeter. Lars Schotvanger pakte het cadeautje dankbaar uit en zette de ploegen weer op gelijke hoogte; 1-1

Na de pauze was het Velsen wat qua veldspel de klok sloeg. De twee wissels, Julius de Jager en Chris Snijders, sorteerden ogenblikkelijk positief effect en Velsen was nadrukkelijk de bovenliggende partij. Velsen drong aan en werd daar voor beloond toen Cedric Girault een kwartier voor tijd raak kopte uit een afgemeten voorzet van wederom Daniel Zuiverloon. De gasten wilden wel maar konden maar niet in schotpositie komen maar zagen drie minuten voor tijd toch kans gelijk te maken nadat een meegekomen verdediger uit een corner hoog boven iedereen uittorende en 2-2 aantekende. Een domper van jewelste!

Maar met nog twee seconden op de klok sloeg Velsen opnieuw toe en maar liefst vier spelers waren daar verantwoordelijk voor. Keeper Dennis Flecken speelde zich handig vrij, invaller Chris Snijders, sterk op dreef, speelde een andere invaller Malik Trustfull handig aan, die zette vervolgens een prima blok waardoor Jort Nierop een indrukwekkend loopactie kon maken en met een bekeken puntertje twee seconden (!) voor tijd Velsen in veilige haven kon brengen; 3-2.

Vader Nierop, grensrechter van dienst, maakte een meer dan triomfantelijk sprongetje en voor de dug-out sprongen een vijftal mannen elkaar spontaan in de armen. Een ontlading van jewelste!

‘’Het was stroperig en onrustig voor rust, na de pauze gingen we over op 4-3-3 en dat wierp zijn vruchten af. Hun 2-2 was een domper en had te maken met gebrekkige communicatie achterin vind ik. Ja, en dan die winnende goal zeg. We waren door het dolle heen en kregen echt het besef dat we op de goede weg zijn en daarvoor werden beloond. Er zit zoveel spirit in onze selectie. Hoe jong en misschien onervaren we ook zijn, we blijven knokken voor elkaar,’’ analyseerde een opgetogen Job Alderliefste na afloop. Met zeven punten uit drie duels voert Velsen heel even de ranglijst aan en daar is een ieder in Driehuis behoorlijk opgetogen over.

Hans Akkerman