Zondag 1e klasse A

Strijdvaardig Velsen veilig en vanaf nu op zoek naar meer

De laatste weken is het iedere week weer passen en meten voor Velsen-trainer Adri Looijen. Blessures en schorsingen volgen elkaar in een razend tempo op. Met nog vier duels op de rol is het ongemeen spannend in de 1e klasse.

Nog steeds in verliespunten op plek 3 maar slechts drie punten voor op de bedreigde plekken. Tegenstander van zaterdag Fortuna Wormerveer is in een vrije val beland en leek op zeker papier ‘’een smakelijk hapje’’

Maar,….Adri Looijen kon nadrukkelijk gaan puzzelen want door een waslijst aan schorsingen, blessures en vakantieperikelen ontbraken maar liefst acht (!) selectiespelers. De zwaar bevochten 1-0 zege moet hem zeer goed hebben gedaan.

Tim Stegeman roemt werkethiek van zijn team

Man of the Match en matchwinner Tim Stegeman, hij kopte uit een voorzet na een blunder van de Wormerveerse keeper, al na 57 tellen(!) via een verdediger raak, sloeg seconden na afloop moegestreden maar zeer voldaan de spijker op de spreekwoordelijke kop. Op een moment dat de meeste van zijn teamgenoten al uitgewoond ter aarde storten na een enorme slijtageslag op een hobbelig veld.

Tim: ’’Pfff…..wat een pot zeg! Voor rust hadden we al op rozen kunnen zitten qua kansen maar de tweede helft was het puur overleven en tegenhouden. Ik ben zo trots op onze prestatie dat we met zijn allen overal voor doken of dat we ons in de baan van het schot gooiden. Niet normaal eigenlijk en het bewijs dat we met zijn allen hier een team vormen. Een aantal van onze spelers stond vandaag voor het eerst in de basis, petje af hoor. Tim vervolgt: ’’Na rust maakten we mijns inzien te weinig gebruik van de geboden ruimte achter hun laatste linie, ook omdat we er behoorlijk doorheen zaten. We zijn nu veilig en nu gaan we maar eens kijken hoe ver we kunnen komen in de strijd om plek drie,’’ analyseerde de nog jonge centrale verdediger (23) die gekscherend vooraf al door een lid van de technische staf tot ‘’routinier’’ werd benoemd.

Velsen toonde maar weer eens aan als team een ‘’vechtmachine’’ te zijn die altijd kan terugvallen op een gezonde dosis gepassioneerde inzet. Technisch gezien wellicht niet volmaakt maar met werklust kun je een eind komen, bleek ook zaterdagmiddag maar weer eens. De druk van de gasten na rust nam astronomische vormen aan, zeker in het laatste kwartier, maar altijd was er wel een hoofd, voet of ander lichaamsdeel dat voor opluchting kon zorgen en kwam er een keer een Fortuna Wormerveer-speler in kansrijke positie, dan was daar natuurlijk keeper Dennis Flecken die met een paar katachtige reflexen zijn doel schoon hield en onheil voorkwam.

Klassenbehoud is veilig gesteld en nu lonkt Velsen nadrukkelijk naar meer. ’’Nog drie duels alles uit de kast halen en eens kijken wat er voor ons nog mogelijk is. Zelfs plek twee is in principe nog haalbaar hoor,’’ concludeerde een meer dan tevreden Adri Looijen met een ferme kwinkslag.

Hans Akkerman