Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Competitieleider spreekt verlossende woord voor euforisch Velsen

DoorRedactie

mei 25, 2024

Vorige week lukte het thuis niet tegen De Zouaven maar Velsen kreeg een reddingsboei aangereikt want ook de enige concurrent voor plek 3 Vitesse ’22 ging onderuit.

Zaterdag moest het dan gebeuren aan de lommerrijke Schellingwouderdijk. Volle winst voldeed voor promotie duels, bij een gelijkspel vurig hopen dat Vitesse ’22 met niet meer dan een goal verschil zou winnen. Tegenstander en gastheer De Dijk was nog niet veilig en ging dus ook op zoek naar de volle winst.

Velsen heerst voor rust

Voor rust was het Velsen dat nadrukkelijk de toon aangaf. Ok, een vrije trap van De Dijk van een meter of 25 zeilde de bovenhoek in en keeper Jelle Dik moest het antwoord schuldig blijven. Velsen ging niet bij de pakken neerzitten en drukten de Amsterdammers ver terug. Floris Reurts, knap weggestoken door Andy Looij, vuurde diagonaal raak, en vlak voor rust was Lars Schotvanger de aangever en Jort Nierop het eindstation;1-2. Velsen leek op rozen te zitten tegen een timide tegenstander die hun grensrechter al snel weggestuurd zagen worden door scheidsrechter Roeleveld die naarmate het duel vorderde als een bezetene met kaarten begon te strooien voor voornamelijk commentaar op zijn nogal eigengereide leiding.

De Dijk was na rust niet meer te herkennen en vocht zich in het duel en werd al snel beloond na matig uitverdedigen aan Velsense-kant en ging verwoed op jacht naar meer in een moordend tempo. Er ontstond een slijtageslag van jewelste en het ’’regende’’ wissels en kaarten. Vooral beide banken moesten het ontgelden want beide trainers gingen er met rood af en ook nog geel (Velsen) en rood (De Dijk) voor de teammanagers. Velsen ontsnapte een paar keer aan een tegengoal maar dé kans voor Velsen ontstond voor Splinter Haasbeek die zijn lob over de keeper net voor de lijn door een Amsterdamse verdediger weggewerkt zag worden.

Op het tandvlees trok Velsen de remise over de streep. Na het laatste fluitsignaal even heel veel heftige emoties aan beide kanten maar het ‘’binnenbrandje ‘’werd snel geblust door goed optreden van officials van beide kanten.

Omdat Vitesse ’22 met 3-2 won van ZOB eindigden beide ploegen gelijk in punten en doelsaldo (40-32 om 30-22). Voor Velsen was het even onduidelijk wat de doorslag zou geven. Meer doelpunten gemaakt dan Vitesse ’22 óf gaf het onderlinge resultaat (1-2 voor Vitesse ’22) de doorslag?

Eind goed, al goed voor Velsen

Een telefoontje van Adri Looijen naar competitieleider Jethro Abram bracht uitsluitsel, opluchting en pure vreugde. De vuisten aan de kant van Velsen gingen de lucht in en de meeste spelers konden er nog een vreugdedansje uit persen. Velsen gaat door en stuit volgende week zaterdag op een tegenstander uit Emmeloord. Voor één man wordt het serieus ‘’overwerken’’ vanavond want als je als leidsman in een fel maar sportief duel meer dan 10 kaarten trekt, dan mag je wel eens serieus afvragen over het hoe en vooral waarom van je beslissingen.

‘’We gingen na de rust teveel mee in hun vechtvoetbal en die 2-2 viel wel erg snel,’’ aldus de opgeluchte aanvoerder Daniel Man. Adri Looijen was natuurlijk een blij mens maar zijn hartslag ging na rust zichtbaar de hoogte in. ’’Pff, wat een middag zeg en wat een tweede helft met al die kaarten. Ongelooflijk en niet goed voor mijn hart haha, maar goed we zijn door en daar ging het om,’’ sloot Looijen af alvorens hij met zijn spelers de kleedkamer opzocht waar zijn spelers toch nog puf hadden om uit volle borst het clublied te laten schallen.

Hans Akkerman

 

 

 

 

 

Door Redactie