Keuken Kampioen Divisie

Telstar geeft wervelende voetbalshow

“De tent moet vol”, dat was het motto van deze week. Tout bekend Nederland ging los op twitter om het stadion eindelijk weer eens vol te krijgen, want er stond een heuse subtopper op het programma. De Witte Leeuwen moesten aantreden tegen Go Ahead Eagles. 

Vooraf waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalavond. Twee voetballende ploegen, veel publiek en een heerlijke sfeer. En het werd een memorabele wedstrijd! Telstar vloog er vanaf het eerste begin signaal vol op. Het was Melvin Platje die in de 7e minuut de eerste kans kreeg. Hij schoot echter van dichtbij hoog over. Twee minuten later was het wel raak bij een werkelijk schitterende aanval. Dezelfde Platje gaf van links een fenomenale crosspass op Mo Osman, deze legde hem in een beweging panklaar voor Jerdy Schouten, die onberispelijk snoeihard inschoot. Een aanval uit het boekje en de terechte voorsprong was daar. Vanaf dat moment was het telstar dat de klok sloeg, de ene aanval nog mooier dan de andere. Dit alles met zeer verzorgd voetbal. Een groot compliment is hier wel op zijn plaats voor trainer Mike Snoei, die zijn ploeg met de week beter laat spelen.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten. De absolute uitblinker van de avond, Mo Osman, schoot van een meter of twintig de bal bekeken binnen. Deze middenvelder, afkomstig van Vitesse, voelt zich steeds beter thuis in Velsen en laat dit wekelijks zien. Vrijdagavond was hij werkelijk overal op het veld te vinden. Hij speelt voornamelijk dichtbij spits Novakovich en komt daardoor vaak in scoringspositie. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Een tactisch goede zet van Snoei. Dit kan overigens alleen, als je een speler als Frank Korpershoek achter je hebt staan. Wat is de aanvoerder belangrijk voor dit team, met zijn loopvermogen vult hij alle gaten die andere soms wel eens laten vallen. Dit alles met een geweldige mentaliteit, een echte aanvoerder. De eerste helft was om te smullen, het enige smetje was dat er nog maar 2-0 op het scorebord stond. vier of zelfs vijf nul had niet gek geweest.

Foto: 1963-Pictures

De tweede helft was ook geheel voor Telstar, echter de krachten vloeiden weg en de Eagles werden wat gevaarlijker. In de 70e minuut was het dan ook de beste speler van de eerste periode, Sam Hendriks, die knap inschoot en de 2-1 liet aantekenen. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de bezoekers. Het was Osman zelf die de wedstrijd besliste. Met een geniaal balletje in de bovenhoek liet hij het stadion ontploffen. De 3-1 stond op het scorebord en dit zou zo blijven.

Zo werd deze mooie voetbalavond schitterend afgesloten. Het vele publiek had genoten, had gezongen en waren zelfs opgestaan voor Telstar toen de harde kern daarom vroeg. Wij willen dan ook iedereen bij deze uitnodigen om de eerst volgende wedstrijd naar het Rabobank IJmond Stadion te komen. Vergeet de Champions League, de Europa League en de Eredivisie. Voor echt leuk en verzorgd voetbal moet u tegenwoordig in Velsen-Zuid zijn. Komt allen; maandag 27 november de topper tegen koploper NEC, want de tent MOET vol.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.