Telstar-trein komt maar niet tot stoppen

De eerste periode in de Jupiler League is door Telstar afgesloten met een klinkende 4-0 overwinning op het zwakke Almere City. Door treffers van Melvin Platje (2 stuks), Andrija Novakovich en Mo Osman is de ploeg van Mike Snoei opgeklommen naar een geweldige vierde plek.

Dat de sfeer er goed in zit bij de Witte Leeuwen werd gister duidelijk. Een volgepakt Rabobank IJmond Stadion ging achter de ploeg staan en zorgden voor een echte zondagmiddag-voetbalsfeer. Gesteund door de 2549 toeschouwers nam Telstar de handschoen op, was het de betere ploeg en kwam na een kwartier spelen op 1-0. Melvin Platje schoot de bal beheerst van de rand van het strafschopgebied buiten het bereik van doelman Kramer binnen.

Het doelpunt veranderde weinig aan het spelbeeld. Telstar bleef de bal rustig in de ploeg rondgaan, terwijl Almere het met een spaarzame uitval moest doen. Telstar loerde op de gaatjes die achterin bij de tegenstander vielen. Novakovich vond na een half uur spelen zo’n gaatje en verschalkte de Almere-doelman in een rechtstreeks duel: 2-0. Deden de bezoekers dan helemaal niets? Jawel, maar op die momenten stond Rody de Boer paraat. De Boer redde bekwaam op een inzet van Valpoort.

Telstar-Almere-City-Voetbal-in-Haarlem
© 1963-pictures

Almere tapte aan het begin van de tweede helft uit een ander vaatje, echter gaf de verdediging van Telstar geen krimp. Onder leiding van de jubilerende Toine van Huizen en doelman De Boer bleef de organisatie van de thuisploeg intact. Op het moment dat het wél begon te kraken, deed Melvin Platje weer van zich spreken. Een messcherpe counter werd door de aanvaller en zijn collega uitstekend uitgespeeld met de 3-0 als resultaat.

Uitblinker Mo Osman verzorgde op deze zondagmiddag het slotakkoord. De middenvelder strooide met fantastische passes en sneed met een prachtige slalom door de Almere-defensie. Hij werd gehaakt en mocht daarna zelf van 11 meter aanleggen. Beheerst schoot hij de bal tegen de touwen en zette daarmee de 4-0 eindstand op het scorebord.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.