Stormvogels klopt VSV met gemak

apr 8, 2018
vsv-stormvogels-Voetbal-in-Haarlem

0-5 werd het. En op basis van de tweede helft was dat nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverschillen tussen VSV en Stormvogels. Maar voor de rust had VSV veel meer verdiend.

“Schiet er eens een bal ín”, zei Paul Meinders vooraf. VSV scoort de laatste weken heel moeizaam. De mooiste kansen waren tegen IJmuiden en United/DAVO niet aan de Velserbroekers besteed en dat kostte de ploeg de nodige punten. Ook zaterdag, tegen Stormvogels wilde de bal er maar niet in.

Een fraai afstandsschot van Justin Kunst werd gekeerd door Germain Ebbeling en Michiel Akerboom had te veel tijd nodig na een slim balletje van Raymond Barends. Zijn inzet werd geblokt door een Stormvogels-verdediger. Na een half uur was het opnieuw Kunst die Ebbeling tot een redding dwong.

Daarmee zijn alle wapenfeiten van VSV wel genoemd. De thuisploeg maakte er een sport van het eigen middenveld stelselmatig over te slaan en kwam daardoor nooit in de wedstrijd. Stormvogels was de volle negentig minuten gevaarlijker. De IJmuidenaren beloonden zichzelf pas tien minuten voor rust na de zoveelste corner. Keeper Matthijs Wubs kon de inzet van Glenn Bruinsma nog knap keren, maar de rebound kwam voor de voeten van Roy Schoorl die onbeschoft hard de verdiende 0-1 binnenschoot.

Na rust had Stormvogels slechts tien minuutjes nodig om VSV definitief op de knieën te krijgen. Eerst was het Gregory van Nieuwkoop die een snelle counter binnentikte, niet veel later kreeg Stormvogels een vrije trap – rood voor Danny Roos – op de rand van de zestien. Rowan van Eijk schoot de bal onberispelijk binnen. Weer vier minuten later maakte linksbuiten Joey Wolthuis de 0-4 en was de ongelijke strijd beslist. Dat Brian Ezeoke een kwartier voor tijd een gruwelijk misverstand in de VSV-achterhoede afstrafte was alleen nog maar leuk voor de statistieken. Stormvogels had er nog meer kunnen maken, maar de VSV-keeper pakte nog een paar knappe ballen.

“Het wordt een lelijke wedstrijd. Derby’s zijn altijd lelijk en op dit slechte veld is goed voetbal onmogelijk”, wist Stormvogels-trainer Sjaak Lettinga vooraf. “Maar wij zijn conditioneel beter en voetballend beter.” Hij kreeg gelijk. De negentig minuten waren zeker niet hoogstaand en Stormvogels won gemakkelijk. En VSV moet de komende trainingen eens flink oefenen op afwerken, anders worden het nog spannende weken.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom