Vijf op een rij voor Milan van Essen

Wie scoorde er vijf keer op rij in een wedstrijd en in de eerste helft zelfs een hattrick? Milan van Essen. De prestatie van ploeggenoot Kay Brouwer evenaren, zes keer scoren in de wedstrijd tegen VEW, lukte niet, maar Van Essen zorgde eigenhandig voor een nieuwe driepunter.

De wedstrijd tussen IJmuiden en Robinhood was één van de weinige wedstrijden in de regio IJmond, maar desondanks waren er maar 50 toeschouwers naar sportpark Schoonenberg gekomen. IJmuiden ging voor de winst en liet dat na de aftrap direct zien. Na 5 minuten liet Robinhood-keeper Sergio Aalse de bal na een schot van Bob Schol los en Milan van Essen was er als de kippen bij om daarvan te profiteren en de 1-0 op het scorebord te zetten.

Even later voorkwam Tom Hoogendijk de gelijkmaker door in een één-op-één situatie koelbloedig te blijven en de bal van de voet van Orlanda Ost te plukken. Robinhood kwam toch op gelijke hoogte. Na een knappe pass van de beste speler bij Robinhood, Robert Coffie, verraste Jeffrey Acheampong de complete IJmuidense verdediging. Daarna kreeg IJmuiden het erg moeilijk tegen de goed voetballende bezoekers met snel opkomende buitenspelers. Dat leidde ertoe dat trainer Nico van den Berghe, die de afwezige Anthony Correia verving, de speelwijze moest omzetten. Dat bleek succesvol. Milan van Essen scoorde de 2-1 uit een voorzet van Kay Brouwer.

Robinhood liet het er niet bij zitten en wederom liet Tom Hoogendijk zien in topvorm te zijn. Hij voorkwam dat Salu Taiwo kon scoren. IJmuiden vergrootte daarna de voorsprong en kwam op 3-1 toen Orlando Ost een voorzet van Iw Stoianov losliet. Dat buitenkansje werd een prooi voor Milan van Essen. Dit leek de ruststand te worden, maar toen scheidsrechter Jacobs de voordeelregel goed toepaste mocht de sterk spelende Iw Stoianov er op rechts vandoor gaan. Uit zijn voorzet scoorde Milan van Essen de 4-1. De wedstrijd was gespeeld.

Van hoogstaand voetbal was er in de tweede helft dan ook geen sprake meer. Beide teams lieten niet veel meer zien, maar gescoord werd er wel. Een kwartier voor tijd krulde Milan van Essen de bal erg knap in de lange hoek, 5-1. IJmuiden geloofde het daarna wel. In de slotfase mochten Kings Darko en James Dhanai van de bezoekers nog scoren zodat de eindstand 5-3 werd.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem