MidWest Cup

SCW via Hoofddorp naar kwartfinale MidWest Cup

Dinsdagavond stonden de zaterdagteams van Hoofddorp en SCW tegenover elkaar in de achtste finale van de MidWest Cup. De Rijssenhoutters plaatsten zich na een 1-5 overwinning voor de kwartfinale.

Het was een koude en vooral natte avond in Hoofddorp. Al in de eerste minuut werden de bezoekers gevaarlijk. Jeff de Vilder schoot voorlangs. Hoofddorp antwoorde via Fabian van Dooyeweerd. Hij zag zijn schot over gaan. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via Davy de Bruin. Dit duurde echter niet heel lang. De Vilder legde de bal goed terug op Tim van Luhling welke de gelijkmaker binnen schoot. Hierna probeerde Van Dooyeweerd het weer voor Hoofddorp maar wederom was zijn inzet te hoog. Vlak voor rust kwam SCW op voorsprong. Na een goede actie van Thom Langeveld kon De Vilder zijn ploeg op voorsprong zetten.

Na het kwartiertje opwarmen was het vooral SCW wat gevaarlijk werd. Rico Strampel schoot voorlangs en Mitchell Oor schoot in de handen van Hoofddorp doelman Donovan Partosoebroto. Na een kwartier in het tweede bedrijf liep SCW uit naar 1-3. Tijn Schoof vond met een dieptepass Patrick de Lange. De invaller werkte de bal wonderschoon over Partosoebroto heen. Een kwartier voor tijd moest SCW doelman Timmer voor het eerst echt in actie komen. Een schot van Nick de Jong belandde in de handen van de sluitpost.

Met nog vijf minuten te gaan kregen de bezoekers een strafschop toegewezen. De Lange schoot deze binnen. Enkele ogenblikken later kreeg ook Hoofddorp een strafschop. De inzet van Vincent Partosoebroto werd echter prima gekeerd door Timmer. Het einde was tumultueus. In de blessuretijd kreeg Nicky Gerber een directe rode kaart na een grove overtreding. De toegewezen vrije trap zorgde voor de 1-5 eindstand. Dat het na afloop nog onvriendelijk werd was totaal niet nodig en paste ook niet in lijn van deze verder vriendelijke wedstrijd.

Het duel tussen SVIJ en IJmuiden werd afgelast. Deze achtste finale wordt nu gespeeld op dinsdag 3 december in het Rabobank IJmond Stadion. Aftrap om 19.30 uur.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.

Tekst: Danny Prinsen