Zondag 4e klasse D

Schoten pikt periodetitel op bij BSM

De tweede periodetitel in de vierde klasse D is gewonnen door Schoten. De nummer twee op de ranglijst was het eerste half uur veel te sterk voor BSM en liep snel uit naar een 0-4 voorsprong. Het winnen van de periodetitel werd klein gevierd, maar Schoten focust zich op een kampioenschap.

BSM - Schoten - Voetbal in Haarlem
Schoten op weg naar de 0-5.
Trainer Wout Gerrits van BSM gaf na de wedstrijd aan dat hij er al vanuit ging weinig kans te maken tegen Schoten. “We misten vandaag 5 basisspelers en moesten dat opvangen met jeugd.” Schoten wist dat het moest winnen om de tweede periode te winnen. Dat de ploeg van Jasper Ketting goed draait, was een week eerder al duidelijk geworden. SVIJ werd met 10-0 van het veld geveegd, al speelde de tegenstander wel lange tijd met een man minder.

De bezoekers begonnen sterk en het duurde niet lang voordat de 0-1 op het scorebord te zien was. Randy Wolfsen haalde de achterlijn en gaf voor op Lennaert Stuur die eenvoudig kon binnenwerken. Een minuut later werd de voorsprong verdubbeld door een eigen doelpunt van BSM. Schoten zat op rozen en BSM wist niet waar het zoeken moest. Buitenspelers Dylan Speelman en Aron Apetz zijn technisch vaardig en de grote en trage verdedigers van BSM hadden weinig antwoord op de snelle wisselingen bij Schoten.

Speelman zorgde na 18 minuten voor de 0-3. Een actie binnendoor eindigde hij met een lob van 18 meter over de keeper heen. BSM-trainer Gerrits stond regelmatig zijn ploeg aan te sturen, maar er werd weinig naar hem geluisterd. Na 22 minuten viel de 0-4. Lennaert Stuur schoot de rebound van een vrije trap binnen. Wout Gerrits was het zat en greep in. “Voor de wedstrijd maak je afspraken. Als je dan 4-0 achterstaat en mensen doen niet wat er gevraagd wordt, dan grijp ik in,” aldus Gerrits. De wissel zorgde er wel voor dat BSM via de linkerkant meer snelheid in de ploeg kreeg en daar kwam ook direct een kansje uit.

Chris van Bakel moest er vanaf met een blessure.
Schoten leek na de 0-4 de touwtjes iets te laten vieren. De ploeg was wel nog een stuk beter dan de thuisploeg, maar er sloop onnauwkeurigheid in het spel. Jasper Ketting riep meerdere keren om de bal in de ploeg te houden. Vlak voor rust kopte Joewey Blom uit een hoekschop de 0-5 tegen de touwen.

Na rust gebeurde er niet veel bijzonders meer. BSM-aanvaller Chris van Bakel moest er met een blessure vanaf. Aan Schoten-zijde ontving aanjager Sjors Pelser een gele kaart waardoor hij voor de wedstrijd tegen Spaarnwoude is geschorst. Daar baalde de verdediger goed van: “Hij wilde door me heen lopen. Bij een 0-5 stand daar een gele kaart voor krijgen is wel erg zuur. Er komen belangrijke wedstrijden aan en Spaarnwoude is een lastige tegenstander.” De eindstand was uiteindelijk hetzelfde als de stand bij rust, 0-5.

Na de wedstrijd vierde Schoten de periodetitel ingetogen. Jasper Ketting: “Natuurlijk is de periodetitel een prijs, maar we willen meer.” HBC is de trotse koploper in de vierde klasse. De ploeg uit Heemstede heeft drie punten meer dan Schoten. Schoten heeft inmiddels vijf punten voorsprong op Velsenoord, de nummer drie. Om 20 maart ontmoeten Schoten en HBC elkaar in Haarlem-Noord.

De uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse D vind je hier.