Zondag 4e klasse D

Vierde klasse D: bijna 50 doelpunten!

Zondag werd wederom duidelijk waarom de vierde klasse D zo interessant is. Deze keer niet door een kraker of een derby, maar door de vele doelpunten. In de zeven gespeelde wedstrijden vielen 47 doelpunten! Schoten haalde tegen SVIJ zelfs de dubbele cijfers. Ron Nolles van HBC scoorde vier keer in de wedstrijd tegen DSS.

HBC – DSS
DSS had weinig in te brengen tegen koploper HBC. Ron Nolles was weer op dreef en scoorde zowel voor de thee als daarna twee keer. Inmiddels staat de topscorer op 28 doelpunten. Tussendoor schoot Walter Brandt raak en het slot was aan Shady Shehata. Voor DSS maakte Job van den Dries de eretreffer. HBC gaat nog steeds trots aan kop met een voorsprong op Schoten van drie punten. DSS is een grijze muis in de middenmoot en staat al weken op de zevende plaats.

Geel-Wit - Terrasvogels - Voetbal in Haarlem
Terrasvogels pakte drie belangrijke punten bij Geel-Wit.

DIO – RCH
RCH had het lange tijd moeilijk tegen het 100-jarige DIO. Stefan Ebbeling schoot van grote afstand met een zondagsschot raak, waardoor RCH alsnog met 1-2 won. Xander Roosen zette RCH na tien minuten spelen op voorsprong, maar Sjoerd Koopman bracht de stand voor rust weer gelijk. DIO mocht lang hopen op een punt, maar Ebbeling gooide roet in het eten.

Schoten – SVIJ
Schoten houdt de volle druk op lijstaanvoerder HBC. Het arme SVIJ werd door de ploeg van Jasper Ketting met 10-0 compleet aan flarden geschoten. Schoten was al veel sterker, maar na een rode kaart voor de doelman was er geen houden meer aan. Nick van der Zwaan scoorde drie keer, Lennaert Stuur twee keer en Sjoerd Auwerda, Dylan Speelman, Rick Prins, Michel van Die en Jorrel de Boo allen eenmaal. Trainer Cees Martin van SVIJ was duidelijk: “We wisten al dat we weinig kans hadden, maar de rode kaart maakt het extra zuur.” De doelman van SVIJ maakte net buiten zijn strafschop gebied ongelukkig hands en de arbiter bestrafte dit reglementair maar erg zwaar. De plek onder de lat werd door een veldspeler ingenomen. Schoten kan zondag bij BSM de twee periode winnen, maar dan moeten de Bennebroekers wel verslagen worden.

Alliance ’22 – BSM
Vernon Weber besliste met twee doelpunten al snel het duel. BSM kon geen vuist maken en Alliance ’22 beleefde een prima middag. Via Kamiel Goblanski en Stefan Olie (2x) stond er na negentig minuten een 5-0 score op het scorebord. Trainer Reinders Folmer was tevreden na afloop. Alliance’22 staat na de overwinning op de derde plek. BSM bezet de negende positie, maar de nacompetitiestreep is tot een punt genaderd.

OG - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem
OG en Spaarnwoude hielden elkaar in evenwicht.

Velsenoord – DSK
Velsenoord was veel te sterk voor DSK. Een monsteruitslag was het resultaat. De ploeg van Danny Brands scoorde maar liefst negen keer, nadat het met rust al 5-0 stond. Glen Buijsman, Yoran Wezepoel en Nick Cuperus scoorden allen twee maal. Jim Bergwerf, Colin Botman en Robin Moojen raakten het net één keer. DSK verkeert inmiddels in de problemen. Fred van der Veldt bezet met zijn elftal de elfde plek. Velsenoord staat vierde.

Geel-Wit – Terrasvogels
Trainer Cees Nuijens won met Terrasvogels de belangrijke wedstrijd tegen degradatie van zijn oude club Geel-Wit met 3-4. Kort na het begin schoot Lars Willems de 1-0 tegen de touwen. Thom Specht en Michael Kenterop bezorgden daarna Terrasvogels de leiding, maar Geel-Wit kwam door een benutte strafschop van Luca Adamo weer gelijk. Adil Oummlil zette Terrasvogels op 2-3, waarna Geel-Wit weer aan de beurt was. Steef Heeremans maakte de 3-3. Vlak voor tijd bezorgde De Jong Terrasvogels toch de overwinning. Geel-Wit staat nu twaalfde en Terrasvogels tiende.

Onze Gezellen – Spaarnwoude
De middenmoters deelden de punten na een 3-3 gelijkspel. Jurre Dekker zette Onze Gezellen binnen vijf minuten op voorsprong. Daarna werd Spaarnwoude sterker en kwam door Don Rutte en Clint van der Deijl op 1-2. Toch leek de thuisploeg er met de winst vandoor te gaan na doelpunten van Guus Bloem en Tim Jansen. Vlak voor tijd bepaalde Clint Van der Deijl de eindstand door de 3-3 binnen te koppen.

Alle uitslagen, de stand en het programma in de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.