Tweede Divisie

Koninklijke HFC tevreden met punt in Groesbeek

Er waren niet veel Haarlemse toeschouwers die de verre reis naar het verre bij de Duitse grens liggende Groesbeek hadden gemaakt. De vijf verloren wedstrijden was ze in de koude kleren gaan zitten. Maar degenen die er waren, hebben vooral de eerste helft weer eens van een redelijk voetballend en strijdend HFC en van heerlijk zonnig weer genoten. Weliswaar lieten de Haarlemmers zich in de tweede helft te ver terugzakken, maar het 0-0 gelijkspel was meer dan verdiend.

De Treffers had zich in de winterstop behoorlijk versterkt met 5 spelers van plaatsgenoot Achilles, waarvan er drie in de basis stonden. Ook de van Dordrecht gekomen Misidjan Cendrino en de uit de IJslandse competitie teruggekomen Mees Siers stonden in de ploeg. Veel nieuwelingen waardoor het spel nog niet denderend was. Er zijn nog weinig kloppende combinaties, omdat de spelers elkaar nog niet vinden.

HFC bracht een debutant in de beginopstelling, de pas 19-jarige Franklin Lewis, die liet zien een neus te hebben om op de goede plaats te staan, vreselijk snel is en lekker technisch. Een aanwinst dus. Wessel Boer, nog licht geblesseerd bleef nog op de bank en Benjamin van den Broek begon ook als reserve. De Haarlemse ploeg speelde een goede eerste helft, volop strijdend, hard werkend en soms lekker voetballend. Vooral door Kevin de Visser op weg naar oude topvorm, Kevin Sterling, zeer lastig voor de tegenstander, Tim van Soest die voor het eerst goed speelde en knap meeverdedigde, de altijd goede Gertjan Tamerus en een weer uitblinkende achterhoede.

Al in de tweede minuut werd HFC gevaarlijk. Vincent Volkert ging goed door maar zag zijn actie eindigen op het dak van het doel. Vlak erna opnieuw een veelbelovende Haarlemse aanval. Debutant Lewis schoot knap in, de rebound werd door Gertjan Tamerus ingeschoten en Tim van Soest kopte vervolgens net over. De aanvalsgolven bleven komen. Lewis met Volkert, maar het schot ging net over. Daarna probeerde Lewis het weer, maar hield er een corner aan over. Sterling scoorde maar hoorde helaas het fluitje voor buitenspel. Een vrije trap van Tamerus via De Visser en Van Soest werd gestopt door keeper Komelis en vlak voor rust bood Daniël van Son Lewis een goede kans, maar zijn uitstekende harde schot werd ternauwernood gekraakt.

HFC speelde dus een goede eerste helft, miste net een beetje geluk en zag helaas Vincent Volkert met een ernstige knieblessure uitvallen en vervangen worden door toch Wessel Boer. Hij viel prima in. Enkele seconden voor rust kreeg Andre Morgan nog een gele kaart.

De tweede helft was veel minder. HFC trok zich teveel terug en consolideerde. De Treffers kon niet. Danny Hols scoorde bijna en Van Son was dichtbij met een mooie lob. Oscar Wilffert kopte net naast en Robin Eindhoven – in de ploeg gekomen voor Van Son – schoot net naast, maar meer Haarlemse aanvallende acties waren er niet. Het niet goed spelende De Treffers werd gevaarlijk, was veelvuldig in de aanval, maar kreeg de bal niet langs de goed keepende Tom Boks. Zeker toen invaller Badjeck mooi inkopte en even later Maertzdorf een fraaie lob loste en Boks de bal even fraai over tikte. Vlak voor tijd werd doelman Boks wel geklopt, door Balkestein, maar zijn mooie schot belandde op de lat. Het was niet goed, wel spannend en uiteindelijk waren beide ploegen tevreden met het behaalde punt.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny RĂĽckert