Topklasse zondag

Kon. HFC speelt gelijk en verliest koppositie

In Haarlem kende de wedstrijd in de Topklasse tussen Kon. HFC en HSC ’21 gister geen winnaar. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in een wedstrijd die sterk werd beïnvloed door de wind. Doelman Tom Boks stak in grootse vorm en behield zijn elftal voor een nederlaag.

De clubs beleefden een vreemde week in de Topklasse. Het Emmense WKE werd begin deze week failliet verklaard, maar ging daartegen in beroep. Koninklijke HFC begon de week als koploper, was die positie na het faillissement even kwijt, maar kreeg hem daarna dus weer terug. Het hoger beroep kan acht weken op zich laten wachten, waardoor de Topklasse een vreemd einde van het seizoen kan beleven. Ondertussen gaat de competitie gewoon door. HSC ’21 was tijdens deze twintigste speelronde de tegenstander van HFC.

De eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. HFC speelde met de wind tegen en op het drassige veld was het moeilijk combineren. HFC kwam maar weinig toe aan het inmiddels bekende spelletje. De eerste kans was voor de thuisploeg na een mooie actie langs de lijn van Mike van den Ban. Donny Verdam schoot de bal net naast.

Daarna trok HSC ’21 de partij naar zich toe en was het via Bouwmeister gevaarlijk. Doelman Tom Boks pareerde de inzet. Tom Boks bleek de eerste helft niet te kloppen. Kansen voor Exterkate en Bouwmeester werden uitstekend gestopt. Aan de andere kant was Mike van den Ban nog een keer gevaarlijk, maar zijn kans werd gestopt door HSC ’21-keeper Brammer.

Na de pauze had HFC de wind in de rug en ging de bal iets makkelijker rond in de ploeg. HFC nam het initiatief en ging op jacht naar een doelpunt. Een hoekschop van Jeffrey Sam-Sin werd door de wind bijna tot doelpunt gepromoveerd, was het niet dat de bal net voorlangs ging. HSC ’21 kwam niet veel meer tot aanvallen toe, maar Exterkate kreeg wel nog een grote kans. Zijn spectaculaire volley eindigde op de lat. De laatste grote kans was voor invaller Koen Beeren. Een voorzet van Opoku werd voorlangs gekopt.

Door de puntendeling blijft HFC steken op 36 punten. AFC won met 2-1 van EVV en is de nieuwe koploper. HFC zakt naar de derde plaats, want ook De Treffers hebben nu een punt meer dan de Haarlemmers.

De uitslagen, de stand en het programma in de zondag Topklasse vind je hier.