Zaterdag 4e klasse C

Haarlem-Kennemerland vindt in Ron van Dijk nieuwe hoofdtrainer

Haarlem-Kennemerland heeft met Ron van Dijk een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen binnengehaald. De zesenvijftigjarige oefenmeester is al jaren actief in het vak en was onder andere werkzaam als Coördinator Jeugd bij Sparta Rotterdam. Volgens de technische commissie van de zaterdag vierdeklasser is Van Dijk iemand die past binnen de cultuur van de club en daarnaast de juiste persoon om de Haarlemmers nu daadwerkelijk naar een hoger niveau te tillen. 

Het is René van Marsbergen in een vrij korte tijd gelukt om weer een stabiele selectie te vormen bij Haarlem-Kennemerland, maar na vier seizoenen was hij toch toe aan een nieuwe uitdaging. Toen in november bekend werd dat er moest worden gezocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen werd al snel een vacature online gezet. Dat Haarlem-Kennemerland een bloeiende club is en de laatste jaren aanzienlijke stappen heeft gemaakt was wel duidelijk uit de meer dan dertig binnengekomen sollicitaties. De jonge vereniging heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in de jeugdafdeling, dat momenteel ook duidelijk zijn vruchten afwerpt.

Na het behalen van de nacompetitie lukte het de hoofdmacht afgelopen seizoen ook bijna een stap vooruit te gaan, maar de halve finale van de play-offs om promotie werd helaas verloren. Nu de jeugd staat is het van belang om ook met de senioren snel vooruitgang te boeken. De club heeft openlijk ambitie uitgesproken om in 2022 in de tweede klasse te spelen en met de aanstelling van Van Dijk is volgens voorzitter Arjan Overbeek de eerste stap gezet. “Ron is iemand die past binnen onze club en de kwaliteiten heeft om een boost te geven aan de doorstroom van de jeugd richting de senioren. We zochten iemand die een groep vertrouwen kan geven en die kan zorgen dat jongens weer de eer voelen om in een eerste elftal te spelen. Ron bezit al deze aspecten.”

Van Dijk is al sinds 1990 actief als seniorentrainer en heeft bij veel clubs laten zien de kwaliteiten te hebben om een hecht team neer te zetten. In zijn laatste jaren behaalde hij successen bij tweedeklasser HVC, waarmee hij in 2015 promoveerde naar de eerste klasse. Een jaar later kreeg hij het mooie aanbod om aan de slag te gaan bij Sparta Rotterdam, waar hij de verantwoordelijkheid kreeg over het opleiden van de jeugdtrainers. Na de degradatie van de Rotterdammers verliet Van Dijk de club en ging hij aan de slag bij vierdeklasser SDV.

De oefenmeester kende Haarlem-Kennemerland al via contacten bij de vereniging en het was de uitgesproken ambitie dat hem deed besluiten te reageren op de vacature. “Een club die wilt doorgroeien en dit wilt doen op eigen kracht zie ik als een uitdaging. Bij Haarlem-Kennemerland hangt een geweldige sfeer en het is voor mij dan ook een eer dat ik ben uitgekozen om hier aan de slag te gaan.”

Tekst en foto: Daan Schoonderwoerd