Zaterdag 4e klasse C

‘Negen weken ongeslagen’

‘We zijn al acht weken ongeslagen’ grapten ze na de winterstop bij Geel Wit. De hekkensluiter in de zondag vierde klasse C met slechts één puntje is met nieuw elan aan de tweede seizoenshelft begonnen.

In Haarlem-Noord, op bezoek bij Onze Gezellen, verlengden ze de ongeslagen status met weer een week. 1-1 werd het, maar met een beetje meer mazzel had de ploeg van Sjoerd Hamann de eerste overwinning van het seizoen geboekt.

Bij OG speelde Geel Wit een prima wedstrijd. De thuisploeg wilde lekker ‘aan voetballen toekomen, want dan zijn we op ons best’ volgens trainer Remko Hoek. Maar daar stak het stugge Geel Wit negentig minuten lang een stokje voor. Alleen over rechts lag er ruimte voor de thuisploeg. OG-rechtsback Milco Poppe had geen directe tegenstander en kon daarom naar hartenlust opstomen én voorzetten geven. Tot zijn eigen frustratie was de bezetting in de punt van de aanval bij Onze Gezellen ondermaats en kwamen zijn assists niet aan. Veel verder dan wat futloze afstandsschoten van Mitchell Cadogan en Quint Aardenburg kwam OG niet.

Wat meer pit zat er in een uithaal van Geel Wit-doelman Pim Quaars. De keeper speelde een dijk van een wedstrijd maar zal zelf ook niet blij geweest zijn met het resultaat van een uittrap die pardoes op het achterhoofd van OG-captain Randy Willems explodeerde. Willems kon nog een kwartiertje door, maar moest zich toch, vlak voor rust, laten vervangen. Hij had nog gezien dat Urwin IJssel namens Geel Wit de 0-1 op zijn schoen had.

Die 0-1 viel vlak na rust. Een prachtige voorzet van rechts eindigde ideaal bij Rens Knol. Met een keiharde kopbal liet hij OG-doelman Mitch Mathot kansloos.

Niet gewend aan een voorsprong probeerden de gasten met man en macht te verdedigen. Said Sakhsoush verhuisde naar de laatste linie naast de fit ogende routinier Clyde Klosteren en dat werkte goed, want Onze Gezellen was wel de betere ploeg maar kansen creëren zat er niet in. Tot de zestien meter was de thuisploeg oppermachtig, in de beslissende zone van het veld heerste Geel Wit. De mouwen werden nog wat verder opgestroopt en de duels werden feller. Dat pakte niet goed uit voor Geel Wit’ter Dylan Mentjox die met een ‘struisvogelei’ op zijn enkel niet verder kon. Ook Siem Venniker haalde het einde niet. Een op het oog zware schouderblessure was daar de oorzaak van.

Toch viel; vlak voor tijd de 1-1. Een zondagsschot van Youri Boeree zwabberde onhoudbaar de linkerbovenhoek in. Voor het moegestreden Geel Wit was er geen tijd meer om dat te repareren, OG had de energie niet meer voor een winnende.

Daarmee pakten de gasten het tweede puntje van deze competitie. En als je ze hebt zien spelen snap je niet dat ze pas zo weinig punten hebben. ‘We hebben een punt gestolen’ vond Remko Hoek. ‘Eigenlijk was het in de tweede helft wachten tot Geel Wit een counter zou afronden. Nu maakten wij hem.’ Zijn collega op de Geel Wit-bank, Sjoerd Hamann was het daar wel mee eens. ‘We hadden meer verdiend. Maar we zijn op de goede weg. Negen weken geleden zouden we deze alsnog verloren hebben.’

Tekst en foto: Marcel Akerboom