Zaterdag 4e klasse C

Glibberen en glijden deel 2

Echt leuk moet het niet geweest zijn voor THB. Nog even een tweede helft komen spelen op een koud, glad veld in Velserbroek, terwijl je al met 5-0 achterstaat. Ook VSV leek het wel te geloven, want de eerste dertig minuten liet de thuisploeg niets zien. Pas toen de scheidsrechter een vlagsignaal van de THB-vlaggenist negeerde, waarna VSV scoorde kwam er wat leven in de brouwerij. VSV won uiteindelijk met 7-0 – verdeeld over twee zaterdagen – en is nu lijstaanvoerder in de vierde klasse C.

,,Schrijf maar op dat de scheidsrechter ons van een punt heeft bestolen’’, grapte THB-coach René Hendriks. Het had er inderdaad alle schijn van dat VSV-spits Wesley van der Wal buitenspel stond toen hij een knappe voorzet richting Max Hummel verstuurde. Die kopte fraai binnen voor de 6-0, maar de Haarlemse grensrechter stond gedecideerd met de vlag omhoog. Volgens de arbiter ging de bal echter via een THB-been richting Van der Wal: dus geen buitenspel.

Niet veel later frommelde Van der Wal de 7-0 tegen het net. Hij was het meest alert toen keeper Levy Hamersveld een afstandsschot van Donny Klok pareerde maar niet kon klemmen. Daarmee was de eindstand bereikt en klom VSV naar de koppositie in de vierde klasse. ,,We moeten nu voor het kampioenschap gaan’’, vond VSV-trainer Paul Meinders. Zijn ploeg heeft dat nu in eigen hand én heeft na de winterstop weer twee spelers terug van lang blessureleed. Justin Kunst traint weer volop mee na zijn beenbreuk van vorig jaar en tegen THB maakte Rik Heeren zijn eerste minuten weer sinds maanden.

De uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst:Marcel Akerboom