Zaterdag 4e klasse C

Doelpuntenregen in Santpoort

Het was koud en nat op Sportpark De Elta. Het regende niet alleen water. In de tweede helft regende het ook doelpunten!

Het veld had het zwaar te verduren. Vlak voor de wedstrijd stopte het met zachtjes regenen. Een ware wolkbreuk barstte los. Als je daar dan twee teams op zet die niet vies zijn van een sliding kun je je veld voor de rest van het jaar afschrijven.

Goed voetbal was dus eigenlijk niet mogelijk. Veel kansen waren er in de eerste helft dan ook niet. De ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand. Toine Rombouts kopte Terrasvogels op voorsprong waarna Olaf Schell met een zeer discutabel doelpunt VEW langszij bracht.

En waar veld 2 in de rust werd afgekeurd gingen de heren op veld 1 vrolijk verder. Bijna elke aanval was raak. Na vijf minuten zette Jeroen van Duin VEW op voorsprong. Thom Specht scoorde twee maal voor Terrasvogels en zo stond het dus 3-2. De koek was hierna voor de thuisploeg wel op. VEW kwam via Van Duin en Lorenzo Jansen op 3-4.

In de laatste twintig minuten was het weer tijd voor Olaf Schell. Met drie doelpunten bepaalde hij de eindstand op 3-7 waarbij de laatste de mooiste was. Een verkeerde uittrap van Terrasvogels doelman Rene Mulder belandde rond de middellijn in de voeten van Schell. Hij twijfelde niet en schoot van een meter of veertig keurig binnen.

Bij Terrasvogels is nog aardig wat werk te verrichten. De ploeg startte dit jaar voor het eerst in de zaterdag competitie en bungelt onderin de vierde klasse. Daarbij heeft ook de terreinman genoeg werk te doen om het veld weer een beetje in conditie te krijgen.

De uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen