Spannende 4e klasse C

Het is tot nu toe een spannende eerste helft van het seizoen in de zaterdag vierde klasse C. Een paar ambitieuze teams doen een gooi naar de titel en hier staat VSV er momenteel het beste voor.

De ploeg van trainer Paul Meinders is nog ongeslagen, heeft de minste tegendoelpunten geïncasseerd en heeft een punt voorsprong op naaste belager HBC. Ook de Heemstedenaren doen het erg goed dit seizoen. Het team van trainer Joop Bockling is het meest ervaren van de hele competitie en dat betaald zich uit in punten. De achterhoede staat als een huis en Jeroen Ketting en Joost Kuhlmann zijn voorin erg op dreef.

Achter de twee koplopers is een groep van drie achtervolgers te vinden. Respectievelijk Hoofddorp, Atletico Club Amsterdam en VEW proberen er nog alles aan te doen om de titel te veroveren. Bijna alle trainers uit de vierde klasse C spreken vol lof over de technische begaafde spelers van Atletico. Die ploeg had echter hoger kunnen staan als het team niet van het veld was gelopen in de uitwedstrijd tegen Hoofddorp. Hierdoor kregen de Amsterdammers drie punten in mindering.

Er is een zeer grote groep in het midden van de ranglijst te vinden. Op een punt afstand van elkaar staan namelijk SVIJ, DSK, Haarlem-Kennemerland, Overbos en THB. Deze teams zijn erg wisselvallig en hebben vooral moeite met scoren. Ook valt het op dat in veel duels de eerste en tweede helft van elkaar verschillen als dag en nacht. Een constant niveau halen is nog te moeilijk voor de middenmoters en daarom is de stap naar de top-5 nog te groot voor deze teams.

Onderin gaat het tussen drie teams, al valt er eentje negatief op. Vogelenzang wacht nog altijd op de eerste overwinning. De laatste wedstrijden gaan echter steeds beter bij het team van trainer Felix Aerts en het vertrouwen is aanwezig om de aansluiting met Terrasvogels en UNO te vinden.

Tekst: Finn van Leeuwen