Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Dubbele teleurstelling bij HBC tegen Overbos

DoorRedactie

okt 3, 2021

Het duel in de vierde klasse D tussen HBC en het de competitie goed gestarte Overbos kende geen winnaar. Het was meer spannend dan fraai in Heemstede en na anderhalf uur stond er een 1-1 eindstand in de boeken.

Al na een minuut of vijf had het raak kunnen zijn voor de thuisploeg, maar Joost Kuhlmann stiftte de bal net over. Even later eindigde een fraaie Overbos-aanval bij Yassine Nafee. Maar zijn schot was te zacht om HBC-keeper Jan Kraaienvanger te verrassen. Diezelfde Kraaienvanger moest wel flink aan de bak om tien minuten later een scherpe uitval van Overbos onschadelijk te maken. Hij waagde lijf en leden om de bal van de doorgebroken Rowan van den Hurks schoen te plukken.

Op het half uur leek het dan toch eindelijk prijs voor Overbos. Khalid al Aissati schoof de bal half onder Kraaienvanger door. In een uiterste krachtsinspanning wist de keeper de bal nog te keren, maar het leer was al een paar centimeter in het doelvlak gerold. Omdat de scheidsrechter niet had kunnen zien dat de bal over de doellijn was, kende hij geen doelpunt toe, wat Overbos op dat moment wel verdiende. En het werd helemaal zuur voor de ploeg van Jorn Rakers toen vlak voor rust HBC wél wist te scoren. Dion Esajas kopte vallend binnen na een schitterende HBC-aanval en een prachtige voorzet van invaller Casper Kuhlmann.

Het tweede bedrijf was een stuk minder leuk om naar te kijken. De wedstrijd werd ontsierd door veel overtredinkjes, veel duw-en-trekwerk en veel theater. De scheidsrechter had daar niet altijd even goed het oog op en hij trok regelmatig de gele kaart na een knap geacteerde ‘sterfscene’ of een harde schreeuw. Bij één overtreding zag hij het wel juist. Overbos mocht van dik twintig meter een vrije trap nemen. De uithaal van Rowan van den Hurk verdween via de HBC-muur achter de kansloze doelman.

Niet veel later mocht diezelfde Van den Hurk inrukken. Hij zou de grensrechter beledigd hebben, waarna de arbiter hem resoluut de rode kaart voorhield. Ondanks de numerieke meerderheid lukte het HBC niet meer om Overbos-keeper Jasper Nagel op de proef te stellen. De Heemstedenaren hadden zelfs geluk dat Azeddine Akkabi een enorme kans om zeep hielp. En zo eindigde de teleurstellende wedstrijd in 1-1. Diezelfde teleurstelling was dubbel merkbaar in de HBC-kantine. De tapinstallatie was kapot, dus een welverdiend biertje na afloop zat er ook al niet in.

Tekst en foto: Marcel Akerboom