HBC stopt met zaterdagselectie, Joop Böckling vertrekt

HBC heeft ervoor gekozen om voor het volgende seizoen geen zaterdag 1 in te schrijven. Na overleg tussen Piet Soomer, bestuurslid technische zaken Richard Ket en trainer Joop Böckling stopt het team na ruim 25 jaar als zaterdagselectie.

“Onze zaterdag 1 is ooit ontstaan uit voormalig spelers uit de zondagselectie”, legt voorzitter Piet Soomer uit. “Zij wilden graag nog een beetje op niveau spelen en na afloop gezellig een biertje met elkaar drinken.”

“Zij regelden veel zelf. Nieuwe aanwas ging jaren volledig op natuurlijke wijze. Maar eigenlijk werden we daar een klein beetje het slachtoffer van ons eigen succes. Die aanwas stopte. Spelers raakten super gemotiveerd om onderdeel van de zondagselectie te blijven. Ze wilden graag de successen op zondag meemaken.”

Het zaterdagteam stopt niet helemaal. “Een groot deel van de zaterdagselectie heeft aangegeven door te willen gaan in het veteranenteam 35+. Veel spelers hebben die leeftijd allang bereikt. Dus eigenlijk is het nog knap ook dat ze het zo lang hebben volgehouden als Zaterdag 1.”

Voor trainer Joop Böckling eindigt het hoofdstuk bij HBC dus ook aan het einde van het seizoen. “Ik heb de afgelopen drie jaar met veel plezier samengewerkt met de selectie en de staf.” Hij weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen.

Böckling was vanaf het eind van de jaren zeventig en tot halverwege de jaren tachtig een belangrijke speler en spits van HFC Haarlem. Daarna speelde hij bij Sparta en FC Volendam.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem