Drie keer is scheepsrecht

jun 8, 2024

Voor de competitie speelden Stormvogels en EDO tegen elkaar. Beide keren kon EDO niet winnen en verloor met 1-2 en 1-0. Vanmiddag stonden de clubs voor de derde keer tegenover elkaar en dit keer in de 3e ronde nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Trainer/coach Patrick Krop van Stormvogels zei vorige week toen hij hoorde dat zijn team tegen EDO moest spelen “ze hebben het ons twee keer heel lastig gemaakt en we zullen ze zeker niet onderschatten. We zien er nu al naar uit.’’ Op sportpark Zeewijk werd het een spannende pot voetbal waar Stormvogels voor de derde keer aan het langste eind trok.

Al snel in de wedstrijd kwam Stormvogels op voorsprong. Geklungel in de EDO-verdediging werd genadeloos afgestraft door Mitchel Bormann, 1-0. Hierna blijft Stormvogels vanuit de verdediging de vrije ruimte kiezen en EDO hanteerde de lange bal om de snelle buitenspelers te bereiken. Jan Koridon ging er op links weer eens van door en aangekomen in de zestienmeter dacht hij de 2-0 op zijn slof te hebben maar EDO-keeper Branco UItendaal kon dit voorkomen. Na een half uur spelen scoorde Wesley Treffers de 1-1 waarbij de Stormvogels verdediging niet geheel vrij uitging.

Tot dan toe was Stormvogels de betere ploeg maar de EDO verdediging gaf niets weg. De thuisploeg leek op voorsprong te komen. Niels Stoker zag de EDO-keeper te ver voor zijn doel staan en vanaf zeker 50 meter schoot hij op goal. Branko Uitendaal kon met zijn vingertoppen de bal nog beroeren en zag tot zijn groet vreugde de bal naast de paal over de achterlijn gaan. EDO liet zich ook niet onbetuigd. Rechtsbuiten Calvin Kromodjojo was een plaag voor zijn tegenstander die steeds alle kanten opgestuurd werd.

Bij de start van de tweede helft was EDO nog niet bij de les want binnen twee minuten mocht, na een voorzet van Rick van Westen, Gregory van Nieuwkoop de 2-1 scoren. EDO werd wakker en ging opportunistisch voetballen. Daar had de thuisploeg het lastig mee en zij werden de verdediging in gedrukt maar daar heerste Joshua Jansen als vanouds. Dylan van der Kuyl dacht na een voorzet van Miquel Groot de gelijkmaker achter Bas Veen te kunnen schieten maar deze voorkwam dat. Het bleef ongekend spannend op sportpark Zeewijk maar na knap voorbereidend werk van Jan Koridon was het wederom Mitchel Bormann die scoorde, 3-1. De genadeklap voor EDO? Dus niet. Met nog 10 minuten op de klok was het Kevin Clijdesdale die de aansluitende treffer scoorde, 3-2. Even later ontsnapte  Stormvogels een strafschop toen scheidsrechter de hr. Schaft een overtreding in de het strafschopgebied wegwuifde. Vlak voor tijd kreeg Thomas Linck van EDO nog een kans en Thomas Scholten van Stormvogels in blessuretijd.

De desillusie was na afloop voor het team van Sjoerd Hamann. Die had, zeker voor het publiek, de verlenging willen spelen en dat zou terecht geweest zijn. Bij Stormvogels was de vreugde groot. Volgende week wacht de finale op neutraal terrein tegen AFC wat met 2-3 bij Wartburgia won. Zij zullen om te kunnen promoveren dan wel uit een ander voetbalvaatje moeten tappen dan vandaag.