Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

De vooruitblik: Patrick Krop (Stormvogels)

DoorRedactie

sep 23, 2022

Morgen begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Patrick Krop. Hij is de trainer van Stormvogels uitkomend in de zaterdag 3e klasse B.

Goedemiddag Patrick, goede vakantie gehad?
“Ik heb zeker een goede vakantie gehad. Na een lang seizoen was het wel even lekker om je verstand even op nul te kunnen zetten.”

Hoe staat jouw team er voor?
“We zijn inmiddels alweer 7 weken onderweg en zijn klaar voor de competitie, althans de meesten. Door het lange seizoen zijn er veel jongens op vakantie geweest in de voorbereiding en nog steeds een aantal weg. Dat is wel jammer voor je voorbereiding omdat je vooral aan automatismen wilt werken. Ik hoop dat we dat zo snel mogelijk kunnen doen.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
“Ik verwacht een heel ander seizoen als vorig seizoen. Veel nieuwe clubs en veel goede clubs. Ik denk dat het niveau erg hoog ligt in de derde klasse, dus het wordt voor ons strijden om bovenin mee te draaien!”

Wie zijn de favorieten voor het kampioenschap?
“Ik zie Olympia Haarlem als de favoriet, die gasten zijn al erg ver.”

Welke club gaat verrassen? En wie krijgt het moeilijk?
“Ik denk dat RKAVIC wel kan verrassen, ik weet niet wie het lastig gaat krijgen. We hebben zelf Real Sranang zien spelen en ik denk dat die het misschien wel het moeilijk gaan krijgen. Maar dat is verder nergens op gebaseerd.”

Tot slot, op welke speler moeten we volgens jou extra gaan opletten het komende seizoen?
“Ik ben als trainer trots dat we zo’n hecht collectief hebben laten zien afgelopen seizoen! Natuurlijk zijn er elke week uitblinkers, maar als collectief zijn wij op z’n sterkst! Ik hoop elke week op nieuwe uitblinkers dit seizoen.”

Foto: Stormvogels

Door Redactie