Algemeen

Jarig Geel-Wit krijgt bezoek van De Rebellen

Een verlaat feest voor de club naar aanleiding van het 100 jarig bestaan vond dit weekend eindelijk plaats. Diverse activiteiten waren op poten gezet om jong en oud te vermaken op deze verjaardag. Zondag werd het festijn afgesloten met een wedstrijd tegen FC De Rebellen.

In 1920 werd de club Geel-Wit geboren. Of moeten we zeggen herboren. In 1913 was namelijk al eens een poging gedaan om de club op te richten. Deze poging slaagde niet door de oorlog destijds. Iedere Haarlemmer weet de club aan de Van Oosten de Bruijnstraat te vinden. Het zicht over het veld met op de achtergrond de imposante Sint Bavo.

Dit weekend kon dan eindelijk de verjaardag gevierd worden. Eigenlijk dus de 102-jarige verjaardag. Helaas voor alle betrokkenen konden de festiviteiten niet plaatsvinden op de officiële verjaardag. Corona gooide roet in het eten en vergde veel geduld van de club. Twee jaar later was het dan eindelijk zover.

Diverse activiteiten stonden op het programma voor jong en oud. Vele oud-leden waren ofwel via de KNVB gevonden of in het grote oude boek waar allerlei gegevens van oud-leden nog in stonden. Een helse klus en waarschijnlijk is niet eens iedereen gevonden om een uitnodiging te kunnen versturen. Met name de quiz werd goed bezocht door de leden van toen en nu. Zaterdagavond sloot de ‘jeugd’ de dag goed af en kon de organisatie terugkijken op een goed begin.

Zondag moest de verjaardag leuk afgesloten worden met een leuke wedstrijd van het eerste. Zij namen het op tegen FC De Rebellen. Namen als Andy van der Meijde, Geert den Ouden, en Regilio Vrede kwamen met De Rebellen mee.

geel-wit-fc-de-rebllen-voetbal-in-haarlem

De wedstrijd moest vooral voor vermaak zorgen en vooral niet te competitief zijn. De Rebellen liepen onderling redelijk te dollen en ook scheidsrechter Dick Jol werd regelmatig op de hak genomen. Desondanks lieten de Rebellen ook zien nog wel degelijk over voetbalkwaliteiten te beschikken. In de eerste helft kwam Geel-Wit er amper aan te pas en keek de ploeg tegen een 0-3 achterstand aan. Jeremy Overbeek Bloem opende de score met een afstand schot. Joey van den Berg en Leo Koswal zorgde voor de andere twee treffers. Dat het ‘slechts’ 0-3 was bij rust was te danken aan goalie Pim Quaars. Hij wist onder andere Geert den Ouden en Andwele Slory van scoren af te houden.

In de tweede helft kon Geel-Wit orde op zaken stellen. Voetballend wou het nog steeds niet lukken maar een prima schot uit de tweede lijn van Rens Knol haalde die akelige nul van het bord. De Rebellen kregen wederom behoorlijke kansen om het verschil weer naar drie te brengen maar verzuimde dit. Rens Knol rook nog kansen voor zijn ploeg en schoot om te beginnen de 2-3 binnen. In het slot van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een kado van de bezoekers. Rebellen-doelman Gino Coutinho probeerde mee naar voor te gaan toen de bal onderschept werd. Knol maakte zijn derde en bepaalde een 3-3 eindstand.

Foto’s: Voetbal in Haarlem