De vooruitblik: Barry Tjeertes (Olympia Haarlem)

Morgen begint de competitie voor de eerste klasse en lager spelende teams. Wij blikken vooruit op het komende seizoen. Deze keer met Barry Tjeertes, trainer van Olympia Haarlem uitkomend in de zaterdag 3e klasse B.

Goedemiddag Barry, hoe was je vakantie?
“Ik heb een uitstekende vakantie gehad. Ik ben negen dagen met mijn vriendin en dochter naar Turkije gegaan en hebben daar genoten van een leuke vakantie.”

Hoe staat jouw team er voor?
“Na een seizoen als vorig seizoen waarin wij een zeer goede eerste seizoenshelft hadden en ongeslagen waren zijn we  spelers kwijtgeraakt. Wij kijken dit seizoen in de winterstop hoe we er verder voor staan. Voor nu kan ik uitspreken dat we een goede voorbereiding achter de rug hebben waar ik verder geen waarde aan hecht. Ik kan niet wachten tot het weer om de punten gaat.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
“Voor mij is Stormvogels titelkandidaat nummer 1. Zij hebben hun selectie in tact kunnen houden. Ik had ook verwacht dat ze zouden promoveren na de gewonnen nacompetitiewedstrijd tegen ons vorig seizoen. Ik vond ze in die wedstrijd erg goed. Helaas, voor Stormvogels, hebben ze daarna in de twee finales die ze mochten spelen niet hetzelfde niveau kunnen evenaren.”

Welke club gaat verrassen? En wie krijgt het moeilijk?
“In hoeverre het een verrassing gaat zijn dat weet ik niet. Ik denk dat EDO het leuk kan gaan doen met de selectie die zij hebben. Ik denk verder dat IJmuiden het moeilijk gaat krijgen.”

Tot slot, op welke speler moeten we volgens jou extra gaan opletten het komende seizoen?

“Dat is niet aan mij om te bepalen. Laat de ‘kenners’ daar maar een oordeel over geven.”

Foto: Ellis Hilterman