Zaterdag 5e klasse B

Positivisme overheerst bij RCH

Precies 70 jaar na de laatste landstitel maakt RCH met het eerste team een doorstart in de zaterdag vijfde klasse. Zaterdagmiddag ging het op bezoek bij Terrasvogels in Santpoort-Zuid.

De voormalig trotse hoofdklasser (kampioen in seizoen 1988/1989) begint in de kelderklasse met een team met een behoorlijk RCH-DNA en hoopt nadrukkelijk op betere tijden.

‘’Positief is dat we 50 spelers aan ons hebben weten te binden. Jongens met een RCH-DNA, wat jongens van VEW en jongens die weer op het oude nest zijn teruggekeerd,’’ aldus voorzitter Kees Kokkelkoren vlak voor het duel op een nogal winderig Elta-sportpark.

’’We moesten ons herpakken na dat rampjaar in de derde klasse en daarvoor natuurlijk ook de Corona-jaren dat ons geen goed heeft gedaan. Nu proberen we binnen onze mogelijkheden stappen te zetten. We vullen de randvoorwaarden in zonder dat we met de geldbuidel kunnen rammelen hoor. Speltechnisch moet deze groep nog duidelijk wennen aan seniorenvoetbal. Belangrijk is wel dat deze groep een mooie afspiegeling is van Heemstede want dat kweekt verbondenheid,’’ reageerde de beleidsbepaler die met belangstelling uitkeek naar het duel.

‘’Op naar een zonnige toekomst’’

De wedstrijd tussen Terrasvogels en RCH was er één tussen ploegen die na drie duels nog puntloos waren en dat was duidelijk zichtbaar. Veel combinaties liepen al snel stuk door een gebrek aan gogme en balvaardigheid. Met de felle wind in de rug nam Terrasvogels tot tweemaal toe de leiding (Tycho Veenendaal en Rubian Westenberg) maar R.C.H. repareerde het deficit via Sam Wigmans, en Daan van der Slikke en nam na een blunder van de Santpoortse sluitpost een kwartier voor tijd een naar het leek beslissende 2-3 voorsprong ( Tim Braun) maar de gastheer kreeg een paar minuten later een strafschop die door Xander Klein beheerst werd verzilverd; 3-3.

Beide teams konden leven met een punt in een uiterst sportief duel met veel inzet maar weinig vloeiend voetbal waarin R.C.H. wat beter combineerde maar achterin kwetsbaar oogde.’’ We hebben een punt,’’ meldde Kees Kokkelkoren kortaf na afloop. Echt opgetogen en blij was hij niet maar hij benaderde het gelijke spel op geheel eigen wijze.

’’Met twee onder 23 teams en ons eerste team gaan we weer voorzichtig bouwen aan de toekomst. Een ledengroei van 10% dit jaar vervult mij ook met trots,’’ sloot hij positief af.

Trainer Hernan Noorman zat duidelijk op één lijn met zijn voorzitter en richtte zich ook al op het positieve.’’Binnen onze mogelijkheden hebben we gespeeld. Natuurlijk hadden we na rust moeten toeslaan qua veldspel en windvoordeel maar ik kan wel leven met het gelijke spel. Onze spelers zullen echter slimmer moeten worden in de keuzes die ze maken maar vergeet niet: deze jongens spelen voor het eerst selectievoetbal en dat gaat met horten en stoten. Ze zijn van goede wil en dat telt hoor,’’ sloot hij optimistisch af.

Hans Akkerman