Zaterdag 5e klasse B

Terrasvogels ruikt periodetitel

Met een kamerbrede smile en apetrots liep Terrasvogels-trainer Bryan Wijker ruim een uur na het duel op het volle terras na te genieten van de 4-1 zege op Velsen. Beide teams waren nog volop in de strijd om de tweede periode die na de ruime derbyzege Terrasvogels nauwelijks meer kan ontgaan.

Een superieur doelsaldo t.o.v. naaste concurrent R.C.H. betekent dat de Santpoorters zich een flinke nederlaag kunnen veroorloven in het slotduel bij lantaarndrager D.S.K.

Het weer was prachtig, het veld groen maar op een paar plekken wat hobbelig en de knusse hoofdtribune zat lekker vol met supporters van beide ploegen. Terrasvogels had voor rust licht de overhand en zag centrale verdediger Max Geijteman van dichtbij en Fouad Malloul met een slimme  geplaatste kopbal scoren; 2-0. Velsen wilde wel, zocht de aanval maar in de buurt van de Santpoortse goal gebeurde er te weinig om de Terrasvogels-defensie te verontrusten.

’’Onze werklust was enorm vanmiddag, het positiespel prima en vaak heel erg om van te genieten,’’ glunderde trainer Bryan Wijker die onlangs heeft besloten er toch nog een jaar in Santpoort-Zuid aan vast te plakken.

Gedisciplineerd Terrasvogels sterkste in derby

Velsen nam het initiatief na rust maar kon voorin relatief weinig uitrichten. ’’We lieten ze min of meer komen, ze drongen weliswaar aan maar we gaven weinig weg. Qua speldiscipline hebben we behoorlijke stappen gezet dit seizoen en dat leidt recentelijk tot prima resultaten. Daarom ben ik zo trots op mijn selectie. Het is een prima stel hoor,’’ oordeelde de zichtbaar opgeluchte hoofdtrainer. Nadat Rubian Westerberg de score voor ‘’De Vogels’’ liep oplopen naar 3-0 en de gasten, die niet echt een plan B hadden, ook nog een keer het net vonden, was het Nick Vader die de 4-1 eindstand op het scorebord zette door een strafschop te benutten.

‘’Qua doelsaldo zitten we op rozen en kan het alleen theoretisch nog misgaan  door een monsterscore op een ander veld  We stuiten eventueel op Alcmaria Victrix en mochten we de finale bereiken, dan spelen we die thuis. Ik kan wel zeggen dat we uiterst gemotiveerd zijn dit seizoen passend af te sluiten,’’ sloot Bryan Wijker uiterst opgewekt en enthousiast af. 

Op dat scenario hadden ze in Santpoort-Zuid zeker niet gerekend na hun matige seizoenstart. Maar de 1-0 thuisoverwinning op de onaantastbare lijstaanvoerder en kampioen Urban Talent, hun enige nederlaag (!), genereerde veel zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen bij ‘’De Vogels’’ dat nu slechts drie duels is verwijderd van promotie naar de 4e klasse.

Hans Akkerman

Intertime – Vriend van ViH

Schrijf je nu in voor de MidWest Cup, O-23 Cup of de Ladies Cup! Inschrijven kan hier: Klik hier