Maurice van Abbevé terug bij BVC Bloemendaal

De jeugd bij BVC Bloemendaal speelt al jaren op hoog niveau terwijl het eerste elftal bleef hangen in de derde klasse. Oorzaak daarvan is dat de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren stagneert.

Van de spelers die de stap naar de senioren maken heeft 50% het niveau voor de selectie maar 50% daarvan gaat studeren en heeft dan weinig of geen tijd om te trainen. De spelers die dan overblijven willen, op een enkeling na, recreatief voetballen. De enkeling die de stap dan kan en wil maken heeft dan ook nog eens de aandacht van de 1e-, hoofdklasse en 3e en 2e divisieclubs uit de regio op zich gevestigd en wordt dan ook benaderd. Een probleem wat zich tegenwoordig niet alleen bij Bloemendaal voordoet.

Bloemendaal ziet graag dat jeugdige talenten langer bij de club blijven. Het Hoofd Jeugd Opleiding wilde dan ook dat er iemand tussen de spelers van O17-1, O19-1, het Hoofd Jeugd Opleiding, het 2e, het 1e en de trainers komt.

Die is gevonden in de persoon van Maurice van Abbevé. Hij liep al jarenlang rond bij de club waarvan enkele jaren als teammanager van het eerste team. Deze rol zal hij na twee jaar afwezigheid opnieuw vervullen. Vanuit deze rol kent Van Abbevé zowel de jeugd- en de senioren selectiespelers goed, als ook de nieuwe trainers/coaches van O17-1 en O19-1. Iets wat nu goed van pas komt.

Door als tussenschakel te fungeren voor zowel trainers als spelers zal de afstand tussen de teams verkleind worden en kunnen de belangen die er zijn voor de teams en spelers afzonderlijk behartigd worden.

Opgevallen en bewezen is dat Van Abbevé een goede klik heeft met de jonge gasten. “Waarschijnlijk omdat ik zelf nog een geest van een 18 jarige heb.” Hij heeft diverse plannen waardoor de spelers van O19-1 veel meer betrokken worden bij de teamactiviteiten van de selectie zowel op als buiten het veld. Voor de spelers van O17-1 geldt dit ook richting de O19-1.

Over zijn nieuwe rol: “Ik vind het leuk om er voor de jongens te zijn. Ze kunnen, als ze dat willen, hun ei bij mij kwijt. Over voetbalzaken natuurlijk, maar ook op persoonlijk vlak. Ik heb deze rol ook altijd gehad bij Bloemendaal 1 en kijk ernaar uit om dit uit te breiden naar de jeugd. Ik hoop ze te kunnen enthousiasmeren voor een vervolgstap naar het eerste senioren team door ze in te laten zien hoe leuk dat is op zowel sportief als persoonlijk vlak. Velen doorlopen de hele jeugd bij Bloemendaal, hoe geweldig is het om dan uiteindelijk ook voor de senioren uit te kunnen komen.”

Met deze opzet hoopt BVC Bloemendaal jeugdspelers langer aan zich te kunnen binden, de doorstroming naar de senioren selectie te vergroten en een stabiele tweede-klasser te worden waarna de stap hoger kan worden ingezet.