Zondag 2e klasse C

Winterkampioen DSOV pakt draad weer op

Op het Vijfhuizense DSOV staat tot op heden amper een maat in de tweede klasse C. De misstap van een week eerder werd afgelopen weekend tegen het hoog geklasseerde TAC ’90 rechtgezet. De ploeg van Bart Jansen zegevierde in Den Haag met 1-3.

Beide teams speelden met aanvallende intenties, waarbij aan DSOV-zijde Martijn Nelis opviel. De linker vleugelaanvaller leek al snel de assist op de openingstreffer te geven, was het niet dat Ruben Karelse buitenspel stond. Halverwege de eerste helft vond Nelis zijn spits wederom en nu liet Karelse de doelman van TAC ’90 kansloos; 0-1. Kort daarna dacht de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Randall Rishendel Labordus werd ook geannuleerd wegens buitenspel.

TAC ’90 begon de tweede helft goed, echter werden twee kansen gemist. Aan de andere kant was het wel raak. Aanvoerder Bianco Carolina zag zijn schot uiteen spatten, waarna Karelse er als de kippen wij was en zo de voorsprong kon verdubbelen. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Een aantal keer was de ploeg gevaarlijk, echter lukte het niet te scoren. De ruimte die achterin werd weggegeven was koren op de molen voor DSOV. Martijn Nelis bediende tijdens een uitval Abderrahman Ben Salah, die op zijn beurt de 3-0 aantekende.

Een kwartier voor tijd scoorde Rafik El Ousrouti de eretreffer voor TAC ’90, maar verder kwam de ploeg niet. DSOV keerde zodoende met drie belangrijke punten terug uit Den Haag en ziet trainer Bart Jansen dat zijn groep een voorsprong heeft van 4 punten op RKDEO. VUC, de nummer 3, volgt op een punt.

De uitslagen, standen en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse C vind je op onze competitiepagina.