Districtsbeker

VSV (zat) verliest van festivals

VSV-zaterdag coach Paul Meinders is in deze voorbereidingsperiode niet te benijden. Voor het bekerduel tegen vierdeklasser Kleine Sluis miste hij liefst potentiële veertien basisspelers door vakantie, blessures en festivalbezoek. Toch kon hij nog best een aardig elftal de wei insturen, omdat het tweede team te hulp schoot. Zo kon de bekerwedstrijd van de  derdeklasser toch nog doorgaan.

Daarbij zaten spelers die het, zeker voor rust, prima deden. VSV was beter en viel veel aan. Een listig balletje van Remco Knol werd net aan over de lat getikt door de keeper van de bezoekers, Raymond Barends kon twee keer uithalen, maar ook hij vond de keeper op zijn weg en Jael Tjho was niet egoïstisch genoeg vrij voor de doelman. Jesse Kooijman schoot op de paal. Een Velserbroeks doelpunt kon niet uitblijven en vlak voor rust viel het dan ook. Raymond Barends haalde de trekker over voor de dik verdiende 1-0.

Na rust was het ineens over met de dadendrang van VSV. Kleine Sluis pakte de zaken wat energieker aan en wist al snel de gelijkmaker te produceren. Jesse Kooijman sputterde nog even tegen met een fraai schot dat op de lat eindigde, maar daarna stortte VSV als een kaartenhuis in elkaar. Kleine Sluis profiteerde dankbaar van het zwakke verdedigen van de thuisploeg en stond na twintig minuten op een comfortabele 1-4 voorsprong.

Toen Remco Knol ook nog rood kreeg en sterkhouder Raymond Barends gewisseld werd, was het pleit beslecht. De gasten uit Anna Paulowna prikten er nog eentje bij en verlieten Velserbroek met een goed gevoel. Dat had Paul Meinders niet. ”De jongens die ik tot mijn beschikking had hebben hun best gedaan. Maar als je driekwart van je team niét hebt, weet je dat het niks wordt. We hebben verloren van de festivals.”