Bloemendaal speelt met DSK

In de tweede poulewedstrijd om de KNVB-districtsbeker won Bloemendaal zondagmiddag gladjes met 3-1 van DSK. Voor de goede orde: de uitslag lijkt alleszins redelijk, maar DSK had helemaal niets in te brengen tegen gastheer Bloemendaal.

Het deed soms ook pijn aan de ogen om de rammelende ploeg van trainer Roland Ebbeling bezig te zien. Ebbeling, die zoals te doen gebruikelijk langs de lijn zijn stem schor schreeuwde, moest lijdzaam toezien hoe zijn spelers conditioneel, mentaal, technisch en tactisch tekort kwamen.

Bloemendaal-DSK-Voetbal-in-Haarlem
Jordaan (L) had het geregeld aan de stok met zijn tegenstanders. (Foto: Richard Maertens)

Vanaf de aftrap werd ook al direct duidelijk dat vierdeklasser DSK een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Derdeklasser Bloemendaal zat er bovenop, gaf weinig weg en wist zelf wel de ruimte voor flitsend combinatievoetbal te vinden. De vele positiewisselingen en het hoge baltempo waren de DSK-verdedigers al snel te machtig. Na tien minuten had de thuisploeg ‘gewoon’ met 4-0 voor moeten staan. Maar de uitblinkende doelman Marco van der Aa hield vooralsnog zijn doel schoon, waarbij overigens keepersgeluk soms een dominante rol speelde.

Zijn collega aan de andere kant, Joost Breed, kwam bij de eerste de beste DSK-uitval volstrekt onnodig dertig meter zijn doel uit. De domme handsbal werd door scheidsrechter Lampers terecht met rood bestraft. Breed kon gaan douchen en Bloemendaal moest met tien man verder. In de speelstijl van de gastheren veranderde echter niets. De belegering van de DSK-veste ging gewoon verder. Na bijna een half uur capituleerde Marco van der Aa dan toch. Floris van Dam schoot in twee keer de 1-0 ruststand tegen de touwen.

In de tweede helft ging Bloemendaal verder waar het gebleven was. DSK werd opnieuw fors onder druk gezet en riante scoringskansen volgden elkaar opnieuw in hoog tempo op. Tim Joon, Floris van Dam, Melvin Jordaan en Tjalle Boing lieten ze allemaal onbenut. DSK streed voor wat het waard was, zag Dylan Collignon met rood vertrekken en bezweek definitief in de 63ste minuut. Jordy Zwart schopte Melvin Jordaan binnen de beruchte lijnen onderuit, Tim Beeren schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. Even later knalde Floris van Dam de derde Bloemendaalse treffer achter Marco van der Aa en was de strijd definitief beslist. Het doelpunt van Jeffrey de Vendt, na een prima combinatie over de linkervleugel, leverde zowaar de even onverwachte als onverdiende eretreffer op voor DSK. Eindstand 3-1.

Alle uitslagen, de standen en het resterende programma voor de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.