Kopschopper ontsiert VVH Velserbroek – Badhoevedorp

Het duel om de districtsbeker tussen VVH Velserbroek en Badhoevedorp is kort voor het einde gestaakt. Een kopschop-incident ontsierde het al harde duel. Na een overtreding waar rood niet had misstaan, liet een speler (naam bekend bij onze redactie) zich gaan en schopte Jur Swier tegen het hoofd. De aanvaller van Badhoevedorp is aangehouden door de politie.

De wedstrijd was op het moment van het incident al lang en breed beslist. De Haarlemse derdeklasser was te sterk voor de bezoekers en leidde in de 89e minuut met 6-0. Jordi Hurkmans opende al snel de score, waarna Sander Loogman na een kwartier spelen de voorsprong verdubbelde. Halverwege de eerste helft schoot Jeffrey Kors in twee instanties op 3-0. Jordi Hurkmans zorgde voor de 4-0 ruststand.

Vroeg in de tweede helft scoorde Jeffrey Kors de 5-0 na goed doorjagen van Jordi Hurkmans. Ondertussen waren er al de nodige onvriendelijkheden op het veld, echter hield arbiter Koenekoop de wedstrijd niet kort. Nadat Sander Loogman de 6-0 binnen had gekopt, vloog kort voor het einde de vlam in de pan.

VVH-Velserbroek-Badhoevedorp-Voetbal-in-Haarlem
Jur Swier moet mee naar het ziekenhuis. (© Voetbal in Haarlem)

Badhoevedorp-trainer Patrick de Meijere had na afloop geen goed woord over wat betreft de gehele middag. “We staan met de rust met 4-0 achter, nadat we drie persoonlijke fouten maken. De tweede helft doen we één of twee omzettingen, waarna we aardig mee kunnen doen. Wat er daarna gebeurt overschaduwt alles,” reageert hij aan Voetbal in Haarlem.

“Er waren al wat akkefietjes onder elkaar, maar de man in het zwart had er bovenop moeten zitten. Op het moment dat het dreigde uit de hand te lopen, had hij al strakker moeten fluiten. Er werd gespuugd, een tik op iemands hak, maar ik heb gezegd dat we dat gewoon moesten accepteren,” legt de trainer verder uit. “Daarna krijgt onze aanvaller een elleboogstoot, een seconde daarna maakt hij zelf een overtreding. Terwijl die jongen al op de grond ligt geeft hij hem een schop achterop zijn hoofd.”

De trainer van Badhoevedorp vervolgt: “Voor de eerste overtreding mag de scheidsrechter van mij al direct de rode kaart geven, alleen slaat dan de vlam in de pan. Dan doet hij iets wat niet valt goed te praten. Vanuit mijzelf, ik weet niet wat de KNVB gaat doen, mag hij de rest van zijn leven geschorst worden. Hij mag nooit meer een stap op het veld zetten en wordt bij onze club geroyeerd.”

De speler is ter plaatste aangehouden door de politie. Het slachtoffer, Jur Swier, is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis. Na de schop op zijn been en daarna zijn achterhoofd is hij constant bij bewustzijn geweest, maar is uit voorzorg naar het Spaarneziekenhuis vervoerd. De zaak zal door de KNVB en door de politie verder worden behandeld. Voetbal in Haarlem houdt je op de hoogte.