Ted Saunier: “Soms ontdek je uit nood geboren dingen.”

Vanavond spelen twee oude bekenden, Zandvoort en Stormvogels, tegen elkaar voor de MidWest Cup. Vorig jaar wonnen beide teams één keer van de ander in competitieverband. Nu een nieuw seizoen, maar niet meer in dezelfde klasse. Nieuwe kansen dus, alleen verloopt de voorbereiding voor Zandvoort niet helemaal als verwacht.

“Dit jaar verloopt het anders dan vorig jaar, we hebben last van wat fysieke problemen binnen het team,” aldus Ted Saunier over zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het zit zijn ploeg niet mee met blessures, zo heeft Bud Water last van een hamstringblessure en kwakkelt Milan Berck Beelenkamp met zijn lies. De kwetsuren houden Zandvoort echter niet tegen voor de wedstrijd van vanavond. “Het team ontwikkelt zich goed. Rico van den Burgh moest eerst wennen aan het niveau hier, maar dat gaat de goede kant op. Door het gemis van Jesse de Haan en Bud hebben wij anders gespeeld dan voorheen en heb ik als trainer nieuwe dingen ontdekt die goed gaan. Soms ontdek je uit nood geboren dingen. Dit geeft ons vertrouwen.”

Vorig jaar verloor Zandvoort in IJmuiden van Stormvogels en won het in eigen huis. “Ik denk dat we het vanavond moeten aankijken. Het is een stugge ploeg met een goede verdediging en hechte organisatie. Als wij de wedstrijd spelen zoals wij zaterdag deden, wordt het een hele leuke pot voetbal,” zegt hij met vertrouwen. “We missen er nog een paar, maar we hebben genoeg andere spelers.”

Zo heeft Saunier kort voor de zomer nog linksback Rokus Koper aan zich weten te binden. “Eigenlijk een kadootje en het doet het prima,” aldus de trainer. Oliver Rifai, overgekomen van Rijnvogels, maakt het sterker achterin. Ook Dylan Kreuger presteert goed, net als de momenteel geblesseerde Dani Kirchoff.

Alle uitslagen, de standen en het speelschema van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Cindy Klinkenberg
Foto: Voetbal in Haarlem