MidWest Cup

Terrasvogels neemt punten uit Heemstede mee naar Santpoort

Terrasvogels heeft haar eerste drie punten binnen voor de MidWest Cup. Bij RCH won de ploeg van Kick de Groot met 2-4. Opvallend detail: drie doelpunten kwamen vanuit een strafschop.

Na een minuut of tien was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Urwin IJssel werd diep gestuurd door Önder Ceylan. De rappe aanvaller gaf de bal af aan Biniam Tesfamariam welke zijn inzet over zag gaan. Enkele ogenblikken later kwam RCH op voorsprong. Ceylan schoot via een strafschop de 1-0 binnen. Hierna kreeg Nigel Hoep de kans om de voorsprong te verdubbelen maar zijn kopbal ging over het doel. Terrasvogels kwam tien minuten voor de rust langszij. Na een goede actie van Hidde Romijn aan de linkerkant belandde de bal voor de voeten van Jelle de Vries: 1-1.

Het begin van de tweede helft had RCH het initiatief. De ploeg van Stephan Spruijt werd vooral gevaarlijk via Urwin IJssel. De linksbuiten gaf een voorzet op Nigel Hoep welke de bal net naast tikte. Hierna mocht IJssel zelf uithalen maar vond Terrasvogels doelman Kevin van Leeuwen op zijn weg. Ook de volgende poging stond zijn vizier niet op scherp, de bal ging voorlangs. Twintig minuten voor het einde kreeg ook Terrasvogels een strafschop. Louis Rombouts schoot de bezoekers op voorsprong. Nog geen drie minuten later was het aan de andere kant raak. Henk Hageman beging een overtreding op IJssel, strafschop. Sergio Burke schoot deze hard binnen. In de laatste tien minuten nam Terrasvogels afstand van RCH. Via Louis Rombouts en Mitchell Smithuis kwamen de bezoekers op 2-4 voorsprong. RCH kreeg nog een grote kans maar Van Leeuwen pakte de bal mooi uit de hoek.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.