Jack's League

Verschil in perceptie na gelijkspel van HFC bij nummer laatst GVVV

Na afloop van het gelijkspel van HFC bij GVVV, 1-1, drong de vermaledijde wat als-vraag op. De spelers zagen na het douchen dat koploper Katwijk wederom had verloren en dat de achterstand nu nog maar vijf punten bedraagt. Wat als HFC dit seizoen niet vier punten had verspeeld tegen de nummer laatst GVVV, dan zou de achterstand nog maar één punt bedragen. Katwijk heeft wel nog een duel minder gespeeld.

Werkelijkheid

De fans hadden ieder een eigen perceptie van de werkelijkheid. De een zag dat HFC in een drukke week, drie duels in zeven dagen, mooi een punt had gepakt terwijl Katwijk en HHC Hardenberg verloren. Een ander gaf een andere betekenis aan het gelijkspel. Dure punten laten liggen, wederom tegen een laagvlieger.

 

Variabelen

Het is algemeen bekend dat HFC in de topduels uitstekend presteert en dat ze als ze meer en meer het spel moet maken het vaak wat lastiger heeft. Trainer Gertjan Tamerus moest even goed nadenken toen hij zijn opstelling maakte. Hij had rekening te houden met diverse variabelen om tot de beste elf te komen. Het was plussen en minnen en wikken en wegen tussen pijntjes, belasting, dreigende overbelasting en belastbaarheid, een speler die net terugkwam van ziekte, de ploeg die vijf van de laatste zes duels imponeerde, of de elf die woensdag de show stalen.

De trainer koos voor de terugkeer van Mehmet Yuksel in de basis ten faveure van Roy Castien en plaatste Jim Hulleman weer op de plek van linker centrale verdediger.

Het betekende voor Oscar Wilffert wederom een positie als wisselspeler. Hij zat naast aanvoerder Danny Hols op de bank, die ontbrak afgelopen woensdag wegens ziekte.

Wissels

Mede door de vele duels in een week – maar ook omdat het voor rust niet soepel liep- wisselde Tamerus ook al snel in de tweede helft.  Hij bracht Roy Castien al tien minuten na de rust voor Sietse Brandsma. De Zandvoorter  benutte direct een – makkelijk gegeven- strafschop na een overtreding van Justin Spies.

Ook Desevio Payne kwam binnen de lijnen voor Jordy Hilterman, waardoor Jim Hulleman weer op zijn favoriete positie  op ’10’ kwam te spelen.

Resultaat

Maar GVVV was, is en blijft een lastig te nemen horde voor de Koninklijke. In het heen duel verloor HFC twee punten en ook op Panhuis kwam GVVV via Joshua Patrick op 1-1. Hij reageerde alert op een afgeketst schot van Byron Burgering, 1-1.

Slotfase

De slotfase werd grimmiger en er vielen over en weer kaarten. Beide teams hadden de punten hard nodig. GVVV om de laatste strohalm om degradatie te ontlopen te pakken en HFC om de achterstand op koploper Katwijk te verkleinen.

Niemad wist toen nog dat Katwijk, dat een halfuur later begon, deze zaterdag weer zou verliezen. Nu bleek Rijnsburgse Boys met 1-3 te sterk.

De spelers van de Koninklijke hebben nu een relatief rustige week. Na drie duels in zeven dagen treft HFC zaterdag pas Scheveningen. Daarna volgt wederom een uitduel bij AFC.

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols